Spyker weerspreekt bericht over faillissement

In tegenstelling tot berichten in onder meer het Algemeen Dagblad van gisteren, ligt er volgens de raad van bestuur van Spyker Cars geen faillissementsaanvraag voor het bedrijf.

In een verklaring erkent de noodlijdende autofabrikant dat er financiële geschillen zijn met twee partijen (verzekeraar Zürich en Bos Incasso). Met Zürich zou onenigheid bestaan over de hoogte van de te betalen premie. Geen van beide schuldeisers echter heeft bij de rechtbank een faillissementsprocedure aangezwengeld. Op zijn website heeft het Algemeen Dagblad zijn bericht gisteren later op de dag aangepast, nadat Spyker Cars de ‘feiten’ in het artikel had weerlegd. De krant erkent nu dat er geen faillissementsaanvraag ligt. Wel zouden de afgelopen dagen schuldeisers zijn benaderd door incassobureaus om te praten over een gezamenlijke aanvraag. Intussen beraadt Spyker Cars zich op eventuele vervolgstappen tegen het AD. De fabrikant wijst op de financiële schade en imagoschade voor de onderneming en haar aandeelhouders door verkeerde negatieve berichtgeving. Komende vrijdag (31 augustus) worden de halfjaarcijfers gepresenteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Spyker weerspreekt bericht over faillissement - Automobielmanagement.nl

Spyker weerspreekt bericht over faillissement

In tegenstelling tot berichten in onder meer het Algemeen Dagblad van gisteren, ligt er volgens de raad van bestuur van Spyker Cars geen faillissementsaanvraag voor het bedrijf.

In een verklaring erkent de noodlijdende autofabrikant dat er financiële geschillen zijn met twee partijen (verzekeraar Zürich en Bos Incasso). Met Zürich zou onenigheid bestaan over de hoogte van de te betalen premie. Geen van beide schuldeisers echter heeft bij de rechtbank een faillissementsprocedure aangezwengeld. Op zijn website heeft het Algemeen Dagblad zijn bericht gisteren later op de dag aangepast, nadat Spyker Cars de ‘feiten’ in het artikel had weerlegd. De krant erkent nu dat er geen faillissementsaanvraag ligt. Wel zouden de afgelopen dagen schuldeisers zijn benaderd door incassobureaus om te praten over een gezamenlijke aanvraag. Intussen beraadt Spyker Cars zich op eventuele vervolgstappen tegen het AD. De fabrikant wijst op de financiële schade en imagoschade voor de onderneming en haar aandeelhouders door verkeerde negatieve berichtgeving. Komende vrijdag (31 augustus) worden de halfjaarcijfers gepresenteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding