Outlander geeft NedCar lucht

NedCar krijgt wat meer lucht. Met ingang van 2008 mag de kwakkelende autofabrikant een deel van de productie van de Mitsubishi Outlander gaan maken.

Jaarlijks gaan in Born twintig- tot dertigduizend Outlanders van de band rollen. Inclusief de Mitsubishi Colt zou NedCar daarmee zo’n honderdduizend auto’s per jaar gaan maken. Tot en met 2012, wanneer het huidige model Outlander aan het einde van zijn levenscyclus is, zal hij in Born worden gemaakt. Dat zegt Martin van Vugt, lid van de Board of Directors van Mitsubishi Motors Europe. Hij voorziet geen uitbreiding van de werkgelegenheid bij NedCar maar wel garantie van de huidige banen. "Born is momenteel ingericht voor ongeveer negentigduizend auto’s." Van de vierwielaangedreven Outlander werden vorig jaar in Nederland 1550 exemplaren verkocht. Dit jaar zijn er tot nu toe 1375 aan de man gebracht (peildatum 10 september). Ook in Europa als geheel vindt het model gretig aftrek, reden voor Mitsubishi om de productie voor de Europese markt te verplaatsen van Japan naar Born. Voor de noodlijdende fabriek is de komst van de Outlander goed nieuws. Ook al gaat het niet om gigantische aantallen, het feit dat Mitsubishi besluit om productie over te hevelen is een duidelijk signaal dat sluiting van de fabriek vooralsnog niet aan de orde is. De Outlander is voor Mitsubishi een succesnummer. Wereldwijd worden 150 duizend Outlanders verkocht. Hiervan staan er veertigduizend voor Europa gepland. Martin van Vugt: "Dat is dan nog eens exclusief de 23 duizend die we dit jaar naar Rusland exporteren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Outlander geeft NedCar lucht - Automobielmanagement.nl

Outlander geeft NedCar lucht

NedCar krijgt wat meer lucht. Met ingang van 2008 mag de kwakkelende autofabrikant een deel van de productie van de Mitsubishi Outlander gaan maken.

Jaarlijks gaan in Born twintig- tot dertigduizend Outlanders van de band rollen. Inclusief de Mitsubishi Colt zou NedCar daarmee zo’n honderdduizend auto’s per jaar gaan maken. Tot en met 2012, wanneer het huidige model Outlander aan het einde van zijn levenscyclus is, zal hij in Born worden gemaakt. Dat zegt Martin van Vugt, lid van de Board of Directors van Mitsubishi Motors Europe. Hij voorziet geen uitbreiding van de werkgelegenheid bij NedCar maar wel garantie van de huidige banen. "Born is momenteel ingericht voor ongeveer negentigduizend auto’s." Van de vierwielaangedreven Outlander werden vorig jaar in Nederland 1550 exemplaren verkocht. Dit jaar zijn er tot nu toe 1375 aan de man gebracht (peildatum 10 september). Ook in Europa als geheel vindt het model gretig aftrek, reden voor Mitsubishi om de productie voor de Europese markt te verplaatsen van Japan naar Born. Voor de noodlijdende fabriek is de komst van de Outlander goed nieuws. Ook al gaat het niet om gigantische aantallen, het feit dat Mitsubishi besluit om productie over te hevelen is een duidelijk signaal dat sluiting van de fabriek vooralsnog niet aan de orde is. De Outlander is voor Mitsubishi een succesnummer. Wereldwijd worden 150 duizend Outlanders verkocht. Hiervan staan er veertigduizend voor Europa gepland. Martin van Vugt: "Dat is dan nog eens exclusief de 23 duizend die we dit jaar naar Rusland exporteren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding