Aandeelhouders Spyker akkoord met verkoop F1-team

Spyker is op hoofdlijnen rond met de verkoop van het Spyker Formule 1-team. De aandeelhouders zijn het er wel mee eens.

Het F1-team wordt verkocht aan de combinatie van de familie Mol (Strongwind) en de Indiër Vijay Mallya, eigenaar van onder andere Kingfisher. De combinatie gaat 88 miljoen euro betalen wat Hans Hugenholtz (foto), de tijdelijke ceo van Spyker Cars, de ‘best mogelijke en eerlijke prijs’ noemde. Op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van Spyker Cars in de fabriek in Zeewolde afgelopen zaterdag, was 62 procent van het aandelenkapitaal aanwezig. Geen enkele aandeelhouder stemde tegen het plan om de verkoop af te ronden naar inzichten van het management. Hugenholtz verwacht de definitieve zaak nog deze week rond te hebben. In een toelichting gaf Hugenholtz een opsomming van de vele fouten die zijn gemaakt. Als de verkoop rond is kan Spyker Cars zich richten op herstel. "Het goede nieuws is dat er toekomst is voor Spyker na de Formule 1", vindt Hugenholtz. Meer over Spyker in AM nummer 18 van 12 oktober.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Aandeelhouders Spyker akkoord met verkoop F1-team - Automobielmanagement.nl

Aandeelhouders Spyker akkoord met verkoop F1-team

Spyker is op hoofdlijnen rond met de verkoop van het Spyker Formule 1-team. De aandeelhouders zijn het er wel mee eens.

Het F1-team wordt verkocht aan de combinatie van de familie Mol (Strongwind) en de Indiër Vijay Mallya, eigenaar van onder andere Kingfisher. De combinatie gaat 88 miljoen euro betalen wat Hans Hugenholtz (foto), de tijdelijke ceo van Spyker Cars, de ‘best mogelijke en eerlijke prijs’ noemde. Op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van Spyker Cars in de fabriek in Zeewolde afgelopen zaterdag, was 62 procent van het aandelenkapitaal aanwezig. Geen enkele aandeelhouder stemde tegen het plan om de verkoop af te ronden naar inzichten van het management. Hugenholtz verwacht de definitieve zaak nog deze week rond te hebben. In een toelichting gaf Hugenholtz een opsomming van de vele fouten die zijn gemaakt. Als de verkoop rond is kan Spyker Cars zich richten op herstel. "Het goede nieuws is dat er toekomst is voor Spyker na de Formule 1", vindt Hugenholtz. Meer over Spyker in AM nummer 18 van 12 oktober.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding