Oud-werknemer NedCar dreigt met zelfmoordbom

Vanochtend rond 09:30 uur, heeft zich een man zich bij de NedCar-hoofdloge van de bewaking gemeld met de mededeling dat hij een explosief bij zich had. Daarop heeft de bewaking depolitie geïnformeerd en direct het ontruimingsplan in werking gesteld.

Het personeel, werkzaam in de kantoren aan de voorzijde van het hoofdgebouw, werd op veilige afstand gebracht. De circa 150 medewerkers, zijn volgens een woordvoerder op geen enkel moment in gevaar geweest. Rond 10:45 uur is de man door onderhandelaars van de politie overmeesterd en aangehouden. Het betreft een ex-medewerker van NedCar. Over zijn motieven is nog niets bekend. Na onderzoek door de Explosieven- en Opruimigs Dienst is om 15:00 uur het gebied weer vrijgegeven en zijn de hoofdloge, kantoren en parkeerplaatsen weer toegankelijk. Het ging uiteindelijk om een nepbom.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Oud-werknemer NedCar dreigt met zelfmoordbom - Automobielmanagement.nl

Oud-werknemer NedCar dreigt met zelfmoordbom

Vanochtend rond 09:30 uur, heeft zich een man zich bij de NedCar-hoofdloge van de bewaking gemeld met de mededeling dat hij een explosief bij zich had. Daarop heeft de bewaking depolitie geïnformeerd en direct het ontruimingsplan in werking gesteld.

Het personeel, werkzaam in de kantoren aan de voorzijde van het hoofdgebouw, werd op veilige afstand gebracht. De circa 150 medewerkers, zijn volgens een woordvoerder op geen enkel moment in gevaar geweest. Rond 10:45 uur is de man door onderhandelaars van de politie overmeesterd en aangehouden. Het betreft een ex-medewerker van NedCar. Over zijn motieven is nog niets bekend. Na onderzoek door de Explosieven- en Opruimigs Dienst is om 15:00 uur het gebied weer vrijgegeven en zijn de hoofdloge, kantoren en parkeerplaatsen weer toegankelijk. Het ging uiteindelijk om een nepbom.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding