Handelaarskenteken op bedrijfsauto's ook geldig in Duitsland

Sinds eind september 2007 is het gebruik van het Nederlandse handelaarskenteken ook toegestaan in Duitsland.

Beide landen zijn het ‘na intensief overleg’ eens geworden over de volgende voorwaarden: – Alleen bedrijfsauto’s mogen met een Nederlands handelaarskenteken in Duitsland rijden. – Deze bedrijfsauto’s mogen daar alleen rijden in direct verband met opbouw, ombouw of herstelwerkzaamheden die daarmee te maken hebben. Een schriftelijke bevestiging van de werkplaats moet bij het voertuig aanwezig zijn waarmee dit kan worden aangetoond. – In de bedrijfsauto moet naast de voertuigpapieren een geldig verzekeringsbewijs (de groene kaart) aanwezig zijn. Met de acceptatie van het handelaarskenteken op bedrijfsauto’s in Duitsland wordt een probleem opgelost dat ontstond door de afschaffing van het zevendaagsekenteken per 1 juli. Het gebruik van het handelaarskenteken in Duitsland is een aanvulling op het Nederlandse transitokenteken, dat sinds 1 januari 2007 gebruikt wordt. De overige voorwaarden voor het gebruik van het handelaarskenteken heeft de RDW op zijn website gepubliceerd. (www.rdw.nl)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Handelaarskenteken op bedrijfsauto's ook geldig in Duitsland - Automobielmanagement.nl

Handelaarskenteken op bedrijfsauto's ook geldig in Duitsland

Sinds eind september 2007 is het gebruik van het Nederlandse handelaarskenteken ook toegestaan in Duitsland.

Beide landen zijn het ‘na intensief overleg’ eens geworden over de volgende voorwaarden: – Alleen bedrijfsauto’s mogen met een Nederlands handelaarskenteken in Duitsland rijden. – Deze bedrijfsauto’s mogen daar alleen rijden in direct verband met opbouw, ombouw of herstelwerkzaamheden die daarmee te maken hebben. Een schriftelijke bevestiging van de werkplaats moet bij het voertuig aanwezig zijn waarmee dit kan worden aangetoond. – In de bedrijfsauto moet naast de voertuigpapieren een geldig verzekeringsbewijs (de groene kaart) aanwezig zijn. Met de acceptatie van het handelaarskenteken op bedrijfsauto’s in Duitsland wordt een probleem opgelost dat ontstond door de afschaffing van het zevendaagsekenteken per 1 juli. Het gebruik van het handelaarskenteken in Duitsland is een aanvulling op het Nederlandse transitokenteken, dat sinds 1 januari 2007 gebruikt wordt. De overige voorwaarden voor het gebruik van het handelaarskenteken heeft de RDW op zijn website gepubliceerd. (www.rdw.nl)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding