Spyker-aandeel omhoog na claim tegen Mol

Het aandeel Spyker Cars maakte vandaag (17 oktober) een koerssprong van bijna 25 procent na nieuws over een schadeclaim van het bedrijf tegen de voormalige bestuurder Michiel Mol.

Het noodlijdende beursfonds Spyker Cars heeft zijn voormalige bestuurder Michiel Mol aansprakelijk gesteld voor de schade die het zegt te hebben opgelopen na uitspraken van Mol in de Financiële Telegraaf. Dat meldt die krant vandaag op zijn website. De krant baseert zich op ‘meerdere bronnen rond het concern’. Tegelijk met het aansprakelijk stellen heeft Spyker Cars ook alvast een voorlopige schadeclaim ingediend bij Mol. Niet duidelijk is hoe groot de claim is en waarop het schadebedrag precies is gebaseerd. De autofabriek en Michiel Mol wilden gisteravond geen van beide commentaar geven op de kwestie, zegt de FT. Volgens Mol is bij Spyker Cars op grote schaal gerommeld in de boekhouding. Miljoenen euro’s verdwenen naar voor hem onbekende posten en grote sponsorcontracten zouden in werkelijkheid leningen zijn, die bovendien direct afgelost moesten worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Spyker-aandeel omhoog na claim tegen Mol - Automobielmanagement.nl

Spyker-aandeel omhoog na claim tegen Mol

Het aandeel Spyker Cars maakte vandaag (17 oktober) een koerssprong van bijna 25 procent na nieuws over een schadeclaim van het bedrijf tegen de voormalige bestuurder Michiel Mol.

Het noodlijdende beursfonds Spyker Cars heeft zijn voormalige bestuurder Michiel Mol aansprakelijk gesteld voor de schade die het zegt te hebben opgelopen na uitspraken van Mol in de Financiële Telegraaf. Dat meldt die krant vandaag op zijn website. De krant baseert zich op ‘meerdere bronnen rond het concern’. Tegelijk met het aansprakelijk stellen heeft Spyker Cars ook alvast een voorlopige schadeclaim ingediend bij Mol. Niet duidelijk is hoe groot de claim is en waarop het schadebedrag precies is gebaseerd. De autofabriek en Michiel Mol wilden gisteravond geen van beide commentaar geven op de kwestie, zegt de FT. Volgens Mol is bij Spyker Cars op grote schaal gerommeld in de boekhouding. Miljoenen euro’s verdwenen naar voor hem onbekende posten en grote sponsorcontracten zouden in werkelijkheid leningen zijn, die bovendien direct afgelost moesten worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding