Drive CarSharing komt met deelbestelbus

Nederland is weer een autodeelprogramma rijker: Drive CarSharing.

Het is een initiatief van Unix Rent, bekend van franchiseorganisatie AutoRent Europa Services. In tegenstelling tot marktleider Greenwheels richt het zich in belangrijke mate op de zakelijke klant. Zo komen er straks ook deelbestelbussen op vaste plekken in het land te staan. Koos Burgman, algemeen directeur van de Bovag (foto), mocht de eerste Drive-pas in ontvangst nemen. Burgman zegt blij te zijn met dergelijke ‘groene’ initiatieven uit de branche. “Het toont eens te meer aan dat we als branche de milieuproblematiek serieus nemen.” De autoverhuurbranche die een steentje wil bijdragen aan de CO2-discussie; ook al is de branche ‘slechts’ goed voor acht procent van de totale autohandel in Nederland. Maar volgens Mark Dekker, algemeen directeur van Unix Rent, kan de overheid straks niet anders dan ook het autobezit aanpakken. “Een onderschat probleem is bijvoorbeeld het ruimteslag door ons autopark. Jaarlijks komen er nog altijd auto’s bij, waar laten we die straks? Met Drive CarSharing willen we een reëel alternatief bieden tegenover het toenemende autoverkeer.” Meer hierover in Automobiel Management 19 van 26 oktober.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Drive CarSharing komt met deelbestelbus - Automobielmanagement.nl

Drive CarSharing komt met deelbestelbus

Nederland is weer een autodeelprogramma rijker: Drive CarSharing.

Het is een initiatief van Unix Rent, bekend van franchiseorganisatie AutoRent Europa Services. In tegenstelling tot marktleider Greenwheels richt het zich in belangrijke mate op de zakelijke klant. Zo komen er straks ook deelbestelbussen op vaste plekken in het land te staan. Koos Burgman, algemeen directeur van de Bovag (foto), mocht de eerste Drive-pas in ontvangst nemen. Burgman zegt blij te zijn met dergelijke ‘groene’ initiatieven uit de branche. “Het toont eens te meer aan dat we als branche de milieuproblematiek serieus nemen.” De autoverhuurbranche die een steentje wil bijdragen aan de CO2-discussie; ook al is de branche ‘slechts’ goed voor acht procent van de totale autohandel in Nederland. Maar volgens Mark Dekker, algemeen directeur van Unix Rent, kan de overheid straks niet anders dan ook het autobezit aanpakken. “Een onderschat probleem is bijvoorbeeld het ruimteslag door ons autopark. Jaarlijks komen er nog altijd auto’s bij, waar laten we die straks? Met Drive CarSharing willen we een reëel alternatief bieden tegenover het toenemende autoverkeer.” Meer hierover in Automobiel Management 19 van 26 oktober.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding