Nederlandse Hytruck wint Innovation Award

Peter-Jan Bentein van sponsor ING Lease en juryvoorzitter Henk Nooteboom maakten de winnaar van de TERTS Innovation Award bekend: de Hytruck uit Beverwijk.

De Hytruck is een lichte (Mitsubishi Canter) distributievrachtwagen die op waterstof rijdt. De hele aandrijflijn is vervangen. Hytruck was samen met vier anderen genomineerd voor de prijs. In zijn toelichting gaf Nooteboom aan dat de distributieauto de prijs verdient omdat het een verfrissend nieuw voertuigconcept is en een ‘zero emission’ transportoplossing. De juryvoorzitter stipte aan dat het flexibele karakter van het aandrijfconcept het mogelijk maakt deze techniek op een brede range voertuigen toe te passen waarmee de drempel om met brandstofcellen te werken lager wordt. ‘’Vanwege het nuttig laadvermogen van 3,4 ton is deze 7,5 tonner een realistisch voertuig dat alle ondersteuning verdient. ” De BedrijfsautoRAI oftewel The European Road Transport Show is van 26 oktober tot en met zaterdag 3 november 2007 in alle hallen van Amsterdam RAI.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nederlandse Hytruck wint Innovation Award - Automobielmanagement.nl

Nederlandse Hytruck wint Innovation Award

Peter-Jan Bentein van sponsor ING Lease en juryvoorzitter Henk Nooteboom maakten de winnaar van de TERTS Innovation Award bekend: de Hytruck uit Beverwijk.

De Hytruck is een lichte (Mitsubishi Canter) distributievrachtwagen die op waterstof rijdt. De hele aandrijflijn is vervangen. Hytruck was samen met vier anderen genomineerd voor de prijs. In zijn toelichting gaf Nooteboom aan dat de distributieauto de prijs verdient omdat het een verfrissend nieuw voertuigconcept is en een ‘zero emission’ transportoplossing. De juryvoorzitter stipte aan dat het flexibele karakter van het aandrijfconcept het mogelijk maakt deze techniek op een brede range voertuigen toe te passen waarmee de drempel om met brandstofcellen te werken lager wordt. ‘’Vanwege het nuttig laadvermogen van 3,4 ton is deze 7,5 tonner een realistisch voertuig dat alle ondersteuning verdient. ” De BedrijfsautoRAI oftewel The European Road Transport Show is van 26 oktober tot en met zaterdag 3 november 2007 in alle hallen van Amsterdam RAI.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding