Caravanbouwers Kip en Chateau failliet

Tirus Group, moederbedrijf van Kip en Chateau, heeft surseance van betaling aangevraagd. Voor de werkmaatschappijen Kip Caravans BV, Chateau Caravans NV, Chateau Caravans BV, IRG BV en Cristall GmbH zal faillissement worden aangevraagd, zo meldt BovagKran

De belangrijkste reden voor de ontstane situatie is een acuut liquiditeitstekort. Pogingen tot kapitaalversterking bleken niet haalbaar, aldus het bericht. Bij Kip Caravans in Hoogeveen komen 75 arbeidsplaatsen te vervallen. Bij Chateau Caravans vervallen 245 arbeidsplaatsen, waarvan zeven in Nederland en 238 in Hamont-Achel (België). Tirus Group zelf telt drie medewerkers. Alle medewerkers zijn op de hoogte gesteld, evenals de ondernemingsraad en vakbonden. Als de rechtbank de surseance-aanvraag van Tirus Group goedkeurt, zal door de rechtbank een bewindvoerder worden aangesteld. Het faillissement van Kip Caravans BV zal worden aangevraagd bij de Rechtbank Assen, dat van Chateau Caravans NV in Hasselt, België. In geval van faillietverklaring van de werkmaatschappijen worden curatoren aangesteld, weet BovagKrant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Caravanbouwers Kip en Chateau failliet - Automobielmanagement.nl

Caravanbouwers Kip en Chateau failliet

Tirus Group, moederbedrijf van Kip en Chateau, heeft surseance van betaling aangevraagd. Voor de werkmaatschappijen Kip Caravans BV, Chateau Caravans NV, Chateau Caravans BV, IRG BV en Cristall GmbH zal faillissement worden aangevraagd, zo meldt BovagKran

De belangrijkste reden voor de ontstane situatie is een acuut liquiditeitstekort. Pogingen tot kapitaalversterking bleken niet haalbaar, aldus het bericht. Bij Kip Caravans in Hoogeveen komen 75 arbeidsplaatsen te vervallen. Bij Chateau Caravans vervallen 245 arbeidsplaatsen, waarvan zeven in Nederland en 238 in Hamont-Achel (België). Tirus Group zelf telt drie medewerkers. Alle medewerkers zijn op de hoogte gesteld, evenals de ondernemingsraad en vakbonden. Als de rechtbank de surseance-aanvraag van Tirus Group goedkeurt, zal door de rechtbank een bewindvoerder worden aangesteld. Het faillissement van Kip Caravans BV zal worden aangevraagd bij de Rechtbank Assen, dat van Chateau Caravans NV in Hasselt, België. In geval van faillietverklaring van de werkmaatschappijen worden curatoren aangesteld, weet BovagKrant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding