Waterstoflaboratorium op HTS Autotechniek

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is de eerste hogeschool waar aandrijfsystemen voor waterstofvoertuigen zoals auto's, scooters en vorkheftrucks kunnen worden getest.

Tijdens de conferentie ‘Connecting Clean Mobility’ op 14 en 15 november opent minister Cramer van VROM het eerste Gelderse aardgastankstation in Nijmegen. Op de conferentie delen Nederlandse en Duitse partners op het gebied van duurzame mobiliteit hun kennis en ervaring over schone brandstoffen en technieken. Initiatieven voor nieuwe projecten staan daarbij centraal. Zo bespreekt men de mogelijkheid om op regionaal niveau biobrandstoffen te produceren, wat een nieuw licht werpt op de huidige heikele discussie over biogas. Op donderdag 15 november opent de HTS Autotechniek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zijn waterstoftestfaciliteit. Met dit laboratorium is de HAN de eerste hogeschool waar aandrijfsystemen voor waterstofvoertuigen zoals auto’s, scooters en vorkheftrucks kunnen worden getest. Op beide conferentiedagen staan buiten de conferentie schone en zuinige voertuigen opgesteld. Ook de Hytruck, de op waterstof rijdende distributievrachtwagen die op de BedrijfswagenRAI de Innovation Award ontving, is te bezichtigen. De provincie Gelderland heeft voor ondernemers een ‘aanjaagsubsidie’ beschikbaar gesteld om in aardgas te investeren. Na Nijmegen openen in 2008 zes andere Gelderse plaatsen een aardgasstation. Vanaf 2009 leveren deze stations ook het duurzaam geproduceerde biogas. De conferentie is een initiatief van de provincie Gelderland, SenterNovem en Noord-Rijn-Westfalen. Data en tijden Opening aardgasstation: woensdag 14 november om 08.00 uur, Nijol Oliemaatschappij, Bijsterhuizen 10- 11 in Nijmegen. Tentoonstelling schone voertuigen: vrij toegankelijk op 14 en 15 donderdag op het plein voor schouwburg Musis Sacrum (schuin tegenover V&D), Velperbuitensingel 25 in Arnhem Opening waterstoftestfaciliteit: donderdag 15 november om 14.00 uur in het ARL-A Lab in de HTS Autotechniek, Ruitenberglaan 29 in Arnhem.

Waterstoflaboratorium op HTS Autotechniek - Automobielmanagement.nl

Waterstoflaboratorium op HTS Autotechniek

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is de eerste hogeschool waar aandrijfsystemen voor waterstofvoertuigen zoals auto's, scooters en vorkheftrucks kunnen worden getest.

Tijdens de conferentie ‘Connecting Clean Mobility’ op 14 en 15 november opent minister Cramer van VROM het eerste Gelderse aardgastankstation in Nijmegen. Op de conferentie delen Nederlandse en Duitse partners op het gebied van duurzame mobiliteit hun kennis en ervaring over schone brandstoffen en technieken. Initiatieven voor nieuwe projecten staan daarbij centraal. Zo bespreekt men de mogelijkheid om op regionaal niveau biobrandstoffen te produceren, wat een nieuw licht werpt op de huidige heikele discussie over biogas. Op donderdag 15 november opent de HTS Autotechniek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zijn waterstoftestfaciliteit. Met dit laboratorium is de HAN de eerste hogeschool waar aandrijfsystemen voor waterstofvoertuigen zoals auto’s, scooters en vorkheftrucks kunnen worden getest. Op beide conferentiedagen staan buiten de conferentie schone en zuinige voertuigen opgesteld. Ook de Hytruck, de op waterstof rijdende distributievrachtwagen die op de BedrijfswagenRAI de Innovation Award ontving, is te bezichtigen. De provincie Gelderland heeft voor ondernemers een ‘aanjaagsubsidie’ beschikbaar gesteld om in aardgas te investeren. Na Nijmegen openen in 2008 zes andere Gelderse plaatsen een aardgasstation. Vanaf 2009 leveren deze stations ook het duurzaam geproduceerde biogas. De conferentie is een initiatief van de provincie Gelderland, SenterNovem en Noord-Rijn-Westfalen. Data en tijden Opening aardgasstation: woensdag 14 november om 08.00 uur, Nijol Oliemaatschappij, Bijsterhuizen 10- 11 in Nijmegen. Tentoonstelling schone voertuigen: vrij toegankelijk op 14 en 15 donderdag op het plein voor schouwburg Musis Sacrum (schuin tegenover V&D), Velperbuitensingel 25 in Arnhem Opening waterstoftestfaciliteit: donderdag 15 november om 14.00 uur in het ARL-A Lab in de HTS Autotechniek, Ruitenberglaan 29 in Arnhem.