Nieuw sportautomerk Hansen gaat racen

Hansen heeft haast. Om al in 2008 met de Hansen GT-R te kunnen racen, is de organisatie van de nieuwe Nederlandse sportwagenfabrikant aangepast.

B&S Racing Performance is nu officiële partner van Hansen Sports Car en concentreert zich op het racen met de Hansen GT-R. Daartoe heeft Hansen met B&S een licentieovereenkomst gesloten om in eigen beheer een aantal auto’s te bouwen. Het privéteam B&S Racing Performance, onder leiding van Guido Buskens (zie www.racingperformance.nl ), neemt vanaf het seizoen 2008 met een Hansen deel aan races. De Hansen wordt een pure raceauto zonder al te veel elektronica. De eerste testversie van de Hansen GT-R zou pas eind 2008 klaar zijn voor zijn debuut in de 24-uursrace in het Belgische Zolder. Daarna volgt de straatversie, de Hansen GT, een raceauto met kleine aanpassingen voor gebruik op de weg. Eind 2007 zullen de eerste foto’s van het full scale model vrijgegeven gaan worden, aldus Hansen. De officiële presentatie van de proto GT-R aan de pers is in 2008. Met verschillende partijen lopen nog onderhandelingen over sponsoring en samenwerking. Zie ook www.hansensportscars.com Hansen Sports Cars in Eindhoven is eigendom van Hansen Automotive Engineering en Advanced Engineering Solutions BV. Oprichter is Giel Hansen, in het dagelijks leven constructeur bij autobussenfabrikant VDL.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuw sportautomerk Hansen gaat racen - Automobielmanagement.nl

Nieuw sportautomerk Hansen gaat racen

Hansen heeft haast. Om al in 2008 met de Hansen GT-R te kunnen racen, is de organisatie van de nieuwe Nederlandse sportwagenfabrikant aangepast.

B&S Racing Performance is nu officiële partner van Hansen Sports Car en concentreert zich op het racen met de Hansen GT-R. Daartoe heeft Hansen met B&S een licentieovereenkomst gesloten om in eigen beheer een aantal auto’s te bouwen. Het privéteam B&S Racing Performance, onder leiding van Guido Buskens (zie www.racingperformance.nl ), neemt vanaf het seizoen 2008 met een Hansen deel aan races. De Hansen wordt een pure raceauto zonder al te veel elektronica. De eerste testversie van de Hansen GT-R zou pas eind 2008 klaar zijn voor zijn debuut in de 24-uursrace in het Belgische Zolder. Daarna volgt de straatversie, de Hansen GT, een raceauto met kleine aanpassingen voor gebruik op de weg. Eind 2007 zullen de eerste foto’s van het full scale model vrijgegeven gaan worden, aldus Hansen. De officiële presentatie van de proto GT-R aan de pers is in 2008. Met verschillende partijen lopen nog onderhandelingen over sponsoring en samenwerking. Zie ook www.hansensportscars.com Hansen Sports Cars in Eindhoven is eigendom van Hansen Automotive Engineering en Advanced Engineering Solutions BV. Oprichter is Giel Hansen, in het dagelijks leven constructeur bij autobussenfabrikant VDL.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding