Mercedes test nieuwe dieselbrandstof

In een testvloot wordt nu de biodiesel NExBTL getest. Die wordt samengesteld uit plantaardige olieën en dierlijke vetten.

Mercedes doet de vloottest samen met DHL, SSB (Stuttgarter Strassenbahnen) en het minerale oliebedrijf OMV uit Oostenrijk. De brandstof zou op de korte termijn het gat kunnen dichten dat nog bestaat tussen de traditionele biodiesel en BTL/GTL-diesel. In een chemisch proces wordt de zuurstof onttrokken en waterstof toegevoegd waardoor een zuivere koolwaterstof ontstaat. De brandstof is ontwikkeld door de Finse raffinaderij Neste Oil, is kleur- en reukloos, en heeft dezelfde positieve eigenschappen als volsynthetische GTL- en BTL-diesel. De productie van NExBTL is deze zomer gestart in het Finse Porvoo. Een tweede installatie met een capaciteit van 17 duizend ton per jaar begint in 2008, zo meldt auto motor und sport. GTL is gas-to-liquids (uit aardgas) BTL is biomass-to-liquids (uit plantmassa)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes test nieuwe dieselbrandstof - Automobielmanagement.nl

Mercedes test nieuwe dieselbrandstof

In een testvloot wordt nu de biodiesel NExBTL getest. Die wordt samengesteld uit plantaardige olieën en dierlijke vetten.

Mercedes doet de vloottest samen met DHL, SSB (Stuttgarter Strassenbahnen) en het minerale oliebedrijf OMV uit Oostenrijk. De brandstof zou op de korte termijn het gat kunnen dichten dat nog bestaat tussen de traditionele biodiesel en BTL/GTL-diesel. In een chemisch proces wordt de zuurstof onttrokken en waterstof toegevoegd waardoor een zuivere koolwaterstof ontstaat. De brandstof is ontwikkeld door de Finse raffinaderij Neste Oil, is kleur- en reukloos, en heeft dezelfde positieve eigenschappen als volsynthetische GTL- en BTL-diesel. De productie van NExBTL is deze zomer gestart in het Finse Porvoo. Een tweede installatie met een capaciteit van 17 duizend ton per jaar begint in 2008, zo meldt auto motor und sport. GTL is gas-to-liquids (uit aardgas) BTL is biomass-to-liquids (uit plantmassa)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding