ABA-bedrijven scoren goed op kwaliteit

Universele autobedrijven scoren in een onderzoek van ABA-Dataview gemiddeld een 7,8.

In de afgelopen vier jaar zijn de 3200 onafhankelijke autobedrijven van de Auto Bedrijven Associatie beoordeeld op hun kwaliteiten. Uit onderzoek van Dataview blijkt dat 55 procent van deze bedrijven een rapportcijfer van meer dan een acht scoort. Vijf leden haalden zelfs een score van 100 procent. Het totale gemiddelde rapportcijfer kwam uit op 7,8. Dat meldt Bovag. ABA startte in het najaar van 2004 met het kwaliteitsprogramma T.E.A.M. Daarin werden de vorderingen van bedrijven met een aantal belangrijke kwaliteitsthema’s periodiek gemeten door het onafhankelijke onderzoeksbureau Dataview. Het gemiddelde eindresultaat over het totaal van de T.E.A.M.-metingen resulteerde in het rapportcijfer 7,8. Daarmee blijkt dat de onafhankelijke autobedrijven prima scoren op kwaliteit. Vooraf stelde ABA de norm voor een minimaal te behalen rapporttotaal vast op 65 procent. Bedrijven die niet aan deze norm voldoen, zouden een onvoldoende halen. Als die er niet in slagen zich te verbeteren, dan voldoen zij niet aan de kwaliteitseisen die Bovag stelt en dat heeft in een aantal gevallen geleid tot beëindiging van het lidmaatschap, zo meldt Bovag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

ABA-bedrijven scoren goed op kwaliteit - Automobielmanagement.nl

ABA-bedrijven scoren goed op kwaliteit

Universele autobedrijven scoren in een onderzoek van ABA-Dataview gemiddeld een 7,8.

In de afgelopen vier jaar zijn de 3200 onafhankelijke autobedrijven van de Auto Bedrijven Associatie beoordeeld op hun kwaliteiten. Uit onderzoek van Dataview blijkt dat 55 procent van deze bedrijven een rapportcijfer van meer dan een acht scoort. Vijf leden haalden zelfs een score van 100 procent. Het totale gemiddelde rapportcijfer kwam uit op 7,8. Dat meldt Bovag. ABA startte in het najaar van 2004 met het kwaliteitsprogramma T.E.A.M. Daarin werden de vorderingen van bedrijven met een aantal belangrijke kwaliteitsthema’s periodiek gemeten door het onafhankelijke onderzoeksbureau Dataview. Het gemiddelde eindresultaat over het totaal van de T.E.A.M.-metingen resulteerde in het rapportcijfer 7,8. Daarmee blijkt dat de onafhankelijke autobedrijven prima scoren op kwaliteit. Vooraf stelde ABA de norm voor een minimaal te behalen rapporttotaal vast op 65 procent. Bedrijven die niet aan deze norm voldoen, zouden een onvoldoende halen. Als die er niet in slagen zich te verbeteren, dan voldoen zij niet aan de kwaliteitseisen die Bovag stelt en dat heeft in een aantal gevallen geleid tot beëindiging van het lidmaatschap, zo meldt Bovag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding