Investeerder stapt in Spyker, aandeel spuit omhoog

Spyker Cars heeft een intentieverklaring getekend met investeerder ACI. Dat meldt Spyker in een reactie op een artikel in De Financiële Telegraaf.

Daarnaast is de Nederlandse sportautofabrikant met een groot aantal potentiële investeerders in gesprek. ‘Op dit moment zijn de onderhandelingen met ACI, noch met enige andere potentiële investeerder op het punt gekomen dat daarover bekendmakingen noodzakelijk zijn’, zo meldt Spyker. Interim-bestuurder Hans Hugenholtz stelt tegenover Betten Beursmedia Nieuws dat het met 8 of 9 potentiële investeerders in gesprek is. ‘Dat zijn internationale partijen’, zo geeft hij verder desgevraagd aan. Spyker-oprichter Victor Muller is in het kader van de herfinanciering niet voornemens zijn belang in Spyker te verkopen. Het is Spyker op dit moment niet bekend dat ACI, dan wel enige andere investeerder, op korte termijn een meerderheidsbelang wil verwerven in het bedrijf. Hugenholtz geeft aan dat hij niet verwacht dat ACI een meerderheidsbelang zal verwerven. Hij kon niet aangeven of ACI al een belang in Spyker bezit. ‘Wij weten het niet, ik denk het niet’, zo zegt hij. Spyker meldt verder dat de verkopen de laatste twee jaar zijn toegenomen. ‘De in het Telegraaf-artikel genoemde aantallen en vermeende verkooplocaties zijn niet juist’, aldus het bedrijf. Volgens De Telegraaf werden door Spyker de afgelopen tijd in totaal veertien Spykers verkocht. Spyker zal hieromtrent op korte termijn nadere informatie verschaffen in een persbericht , zodra de financiële afwikkeling van de verkoop van het Formule 1 team is afgerond. Op Euronext Amsterdam schoot het aandeel Spyker de lucht in. Dinsdagochtend omstreeks 11.30 noteerde het aandeel 45,8% hoger. Later toonde Spyker zelfs een plus van 56,7% op 4,31 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Investeerder stapt in Spyker, aandeel spuit omhoog - Automobielmanagement.nl

Investeerder stapt in Spyker, aandeel spuit omhoog

Spyker Cars heeft een intentieverklaring getekend met investeerder ACI. Dat meldt Spyker in een reactie op een artikel in De Financiële Telegraaf.

Daarnaast is de Nederlandse sportautofabrikant met een groot aantal potentiële investeerders in gesprek. ‘Op dit moment zijn de onderhandelingen met ACI, noch met enige andere potentiële investeerder op het punt gekomen dat daarover bekendmakingen noodzakelijk zijn’, zo meldt Spyker. Interim-bestuurder Hans Hugenholtz stelt tegenover Betten Beursmedia Nieuws dat het met 8 of 9 potentiële investeerders in gesprek is. ‘Dat zijn internationale partijen’, zo geeft hij verder desgevraagd aan. Spyker-oprichter Victor Muller is in het kader van de herfinanciering niet voornemens zijn belang in Spyker te verkopen. Het is Spyker op dit moment niet bekend dat ACI, dan wel enige andere investeerder, op korte termijn een meerderheidsbelang wil verwerven in het bedrijf. Hugenholtz geeft aan dat hij niet verwacht dat ACI een meerderheidsbelang zal verwerven. Hij kon niet aangeven of ACI al een belang in Spyker bezit. ‘Wij weten het niet, ik denk het niet’, zo zegt hij. Spyker meldt verder dat de verkopen de laatste twee jaar zijn toegenomen. ‘De in het Telegraaf-artikel genoemde aantallen en vermeende verkooplocaties zijn niet juist’, aldus het bedrijf. Volgens De Telegraaf werden door Spyker de afgelopen tijd in totaal veertien Spykers verkocht. Spyker zal hieromtrent op korte termijn nadere informatie verschaffen in een persbericht , zodra de financiële afwikkeling van de verkoop van het Formule 1 team is afgerond. Op Euronext Amsterdam schoot het aandeel Spyker de lucht in. Dinsdagochtend omstreeks 11.30 noteerde het aandeel 45,8% hoger. Later toonde Spyker zelfs een plus van 56,7% op 4,31 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding