Spyker onderhandelt met investeerder Litouwen

Spyker voert exclusieve onderhandelingen met de Snoras Group, een investeringsmaatschappij uit Litouwen.

Dat heeft de producent van luxe sportwagens dinsdagochtend bekendgemaakt. Het bedrijf is gestopt met de onderhandelingen met andere potentiële investeerders, waaronder ACI. De onderhandelingen betreffen de herfinanciering van Spyker. De exclusiviteit loopt tot en met 21 december, aldus Betten Beursmedia Nieuws. Als de partijen overeenstemming bereiken, zal Snoras onder meer een banklening leveren, die de huidige van Friesland Bank aflost. Daarnaast krijgt Snoras een belang in Spyker Cars van 29,9 procent. De leningen van de huidige aandeelhouders Mubadala Development Company (ter waarde van tien miljoen euro) en HPH (drie miljoen euro) worden omgezet in aandelen. Ook het belang van Victor Mullers investeringsmaatschappij Helvetia – ter waarde van drie miljoen euro – wordt omgezet in aandelen. In reactie op het nieuws steeg het aandeel Spyker ruim zes 6 procent, naar vier euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Spyker onderhandelt met investeerder Litouwen - Automobielmanagement.nl

Spyker onderhandelt met investeerder Litouwen

Spyker voert exclusieve onderhandelingen met de Snoras Group, een investeringsmaatschappij uit Litouwen.

Dat heeft de producent van luxe sportwagens dinsdagochtend bekendgemaakt. Het bedrijf is gestopt met de onderhandelingen met andere potentiële investeerders, waaronder ACI. De onderhandelingen betreffen de herfinanciering van Spyker. De exclusiviteit loopt tot en met 21 december, aldus Betten Beursmedia Nieuws. Als de partijen overeenstemming bereiken, zal Snoras onder meer een banklening leveren, die de huidige van Friesland Bank aflost. Daarnaast krijgt Snoras een belang in Spyker Cars van 29,9 procent. De leningen van de huidige aandeelhouders Mubadala Development Company (ter waarde van tien miljoen euro) en HPH (drie miljoen euro) worden omgezet in aandelen. Ook het belang van Victor Mullers investeringsmaatschappij Helvetia – ter waarde van drie miljoen euro – wordt omgezet in aandelen. In reactie op het nieuws steeg het aandeel Spyker ruim zes 6 procent, naar vier euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding