De overeenkomst met Sator betekent voor Bosch een uitbreiding naast het huidige distributienetwerk waarbij grossiers hun producten vanuit het Global Distribution Center van Bosch in het Duitse Karlsruhe betrekken. De samenwerking betekent een meerwaarde voor Bosch omdat de bedrijven uit de Sator groep de beschikbaarheid van het hele Bosch programma in zeven distributiecentra in de Benelux kort bij de klant kunnen garanderen, zo stelt Sator. Met ‘grote snelheid’ zullen de Bosch producten via het netwerk van de verschillende Sator-bedrijven in de werkplaatsen worden geleverd. Tot Sator behoren Van Heck & Co, Havam, Van Heck Interpieces, Harrems Tools en Pauwels. “De overeenkomst kan de service naar de markt verbeteren. Sator staat garant voor een grote voorraad en een snelle levering”, stelt Mans Verstijnen, divisiedirecteur van Bosch Automotive Aftermarket in het bericht. “De breedte van de productlijnen neemt voortdurend toe en de vraag van garages naar meerdere leveringen per dag vergt een steeds grotere flexibiliteit van de grossier. Bosch wil door de samenwerking met Sator de groothandel hierin ondersteunen.” Directeur Adriaan Roggeveen van Sator: “We zijn overtuigd dat de overeenkomst met Bosch een groter marktaandeel voor de Bosch-producten in de onafhankelijke markt zullen gaan betekenen. De concepten van Bosch zullen op hun beurt via het partnernetwerk van onze Sator-bedrijven een belangrijke rol spelen in de kennisontwikkeling van de vrije garage. De opname van Bosch in het assortiment past overigens perfect in onze doelstelling alle onderdelen aan te bieden die te maken hebben met motormanagement, benzine- en dieselinjectie. Het maakt ons huidige programma completer.” De verdeling van Bosch automaterialen naar de onafhankelijke garages gebeurt via een netwerk van grossiers en die betrekken hun producten rechtstreeks bij Bosch. Levering is mogelijk binnen een week, binnen 24 uur of – bij spoedbestellingen – binnen één nacht. Alle grossiers die Bosch automaterialen wensen te verkopen kunnen vanaf 15 februari 2008 hun orders ook plaatsen bij Van Heck en Havam in Nederland of Van Heck – Interpieces in België.