Ondernemingskamer: jaarverslag Spyker deugt wél

Het jaarverslag van Spyker Cars over 2006 geeft wel degelijk een getrouw beeld van de financiën binnen de onderneming.

Tot die conclusie komt de Ondernemingskamer, die de cijferhuishouding van de autofabrikant onder de loep heeft genomen. Eerder dit jaar sprak de Autoriteit Financiële Markten (AFM) haar twijfels uit over de data aan debet- en creditzijde bij Spyker. De gegevens zouden niet stroken met de werkelijkheid; die was volgens de AFM in 2006 minder rooskleurig. Volgens Spyker echter schetste de rapportage wel degelijk een juist en eerlijk beeld, reden om de Ondernemingskamer in te schakelen. Die laat vandaag weten op alle fronten van het geschil Spyker Cars gelijk te geven. Daardoor hoeft de fabrikant niet zijn financiële huiswerk opnieuw te doen, zoals de AFM had geëist. Spyker-CEO Vicor Muller ziet de uitspraak als een belangrijke steun in de rug. “Dit is, na de herfinanciering via Snoras Bank (vorige week vrijdag, red.) de tweede grote stap vooruit in het herstel van vertrouwen in ons bedrijf.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ondernemingskamer: jaarverslag Spyker deugt wél - Automobielmanagement.nl

Ondernemingskamer: jaarverslag Spyker deugt wél

Het jaarverslag van Spyker Cars over 2006 geeft wel degelijk een getrouw beeld van de financiën binnen de onderneming.

Tot die conclusie komt de Ondernemingskamer, die de cijferhuishouding van de autofabrikant onder de loep heeft genomen. Eerder dit jaar sprak de Autoriteit Financiële Markten (AFM) haar twijfels uit over de data aan debet- en creditzijde bij Spyker. De gegevens zouden niet stroken met de werkelijkheid; die was volgens de AFM in 2006 minder rooskleurig. Volgens Spyker echter schetste de rapportage wel degelijk een juist en eerlijk beeld, reden om de Ondernemingskamer in te schakelen. Die laat vandaag weten op alle fronten van het geschil Spyker Cars gelijk te geven. Daardoor hoeft de fabrikant niet zijn financiële huiswerk opnieuw te doen, zoals de AFM had geëist. Spyker-CEO Vicor Muller ziet de uitspraak als een belangrijke steun in de rug. “Dit is, na de herfinanciering via Snoras Bank (vorige week vrijdag, red.) de tweede grote stap vooruit in het herstel van vertrouwen in ons bedrijf.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding