Meer bedrijfscontroles door Nationale Autopas

De Stichting Nationale Autopas voert in 2008 het aantal bedrijfscontroles op van zevenhonderd naar duizend.

De steekproeven moeten de kwaliteit en betrouwbaarheid van de geregistreerde kilometerstanden verder verhogen. Ook al is de stichting tevreden over de aanvoer van tellerinformatie, het gaat nog regelmatig verkeerd. Een recente steekproef onder 2500 auto’s leert dat zo’n vijf procent een kilometerstand heeft die bewust is teruggedraaid. In andere gevallen is geen sprake van opzet maar spelen slordigheid, onzorgvuldigheid of gemakzucht een rol, meldt de NAP-uitgave Pasklaar. Door nog vaker te gaan controleren moet het percentage incorrecte kilometerstanden komend jaar verder omlaag. Onder meer de interne bedrijfsvoering en -administratie worden onder de loep genomen. Verder blijkt sommige garagesoftware de kilometerstand wel te tonen op de werkorders en facturen maar niet automatisch door te geven aan de NAP. Overigens blijken steeds meer mensen een kijkje te nemen op www.autopas.nl om een kilometerstand te controleren. Tot en met het derde kwartaal van 2007 trok de website 2,9 miljoen bezoekers, vijftien procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar (2,5 miljoen). De stichting NAP schrijft de groei toe aan promotiecampagnes, mondiger wordende consumenten en toenemende informatieoverdracht op internet over tellerfraude.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

kan de pagina niet openen, is dat een bekend verschijnsel ?

Geplaatst door: f.schutte op
Meer bedrijfscontroles door Nationale Autopas - Automobielmanagement.nl

Meer bedrijfscontroles door Nationale Autopas

De Stichting Nationale Autopas voert in 2008 het aantal bedrijfscontroles op van zevenhonderd naar duizend.

De steekproeven moeten de kwaliteit en betrouwbaarheid van de geregistreerde kilometerstanden verder verhogen. Ook al is de stichting tevreden over de aanvoer van tellerinformatie, het gaat nog regelmatig verkeerd. Een recente steekproef onder 2500 auto’s leert dat zo’n vijf procent een kilometerstand heeft die bewust is teruggedraaid. In andere gevallen is geen sprake van opzet maar spelen slordigheid, onzorgvuldigheid of gemakzucht een rol, meldt de NAP-uitgave Pasklaar. Door nog vaker te gaan controleren moet het percentage incorrecte kilometerstanden komend jaar verder omlaag. Onder meer de interne bedrijfsvoering en -administratie worden onder de loep genomen. Verder blijkt sommige garagesoftware de kilometerstand wel te tonen op de werkorders en facturen maar niet automatisch door te geven aan de NAP. Overigens blijken steeds meer mensen een kijkje te nemen op www.autopas.nl om een kilometerstand te controleren. Tot en met het derde kwartaal van 2007 trok de website 2,9 miljoen bezoekers, vijftien procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar (2,5 miljoen). De stichting NAP schrijft de groei toe aan promotiecampagnes, mondiger wordende consumenten en toenemende informatieoverdracht op internet over tellerfraude.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

kan de pagina niet openen, is dat een bekend verschijnsel ?

Geplaatst door: f.schutte op