Databank Nationale Auto Pas steeds beter gevuld

In 2007 is het aantal nieuwe tellerstanden in de databank van Nationale Auto Pas gestegen van zestien miljoen tot ruim 19,5 miljoen.

De magische grens van twintig miljoen nieuwe standen zal dit jaar zeker worden overschreden, denkt de stichting. Per dag komt dat neer op zo’n vijftigduizend ingevoerde kilometerstanden. De aanwas vloeit deels voort uit de toename van het aantal auto’s op de Nederlandse wegen. Ook de stijging van het aantal NAP-deelnemers en de verdere automatisering spelen een rol. Het aantal foutieve meldingen is beperkt tot 3,8 procent, maar het percentage auto’s dat een trendbreuk in de historie heeft, blijft in 2007 gehandhaafd op 16,7 procent. "Dit kan te maken hebben met een verkeerde invoer. Maar natuurlijk zit hier ook een te groot gedeelte fraudegevallen tussen", aldus directeur Ernst Uildriks van de Stichting Nationale Auto Pas. "Naar onze schatting hebben we het over vijf tot zes procent van de kilometerstanden waarmee is gefraudeerd."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Databank Nationale Auto Pas steeds beter gevuld - Automobielmanagement.nl

Databank Nationale Auto Pas steeds beter gevuld

In 2007 is het aantal nieuwe tellerstanden in de databank van Nationale Auto Pas gestegen van zestien miljoen tot ruim 19,5 miljoen.

De magische grens van twintig miljoen nieuwe standen zal dit jaar zeker worden overschreden, denkt de stichting. Per dag komt dat neer op zo’n vijftigduizend ingevoerde kilometerstanden. De aanwas vloeit deels voort uit de toename van het aantal auto’s op de Nederlandse wegen. Ook de stijging van het aantal NAP-deelnemers en de verdere automatisering spelen een rol. Het aantal foutieve meldingen is beperkt tot 3,8 procent, maar het percentage auto’s dat een trendbreuk in de historie heeft, blijft in 2007 gehandhaafd op 16,7 procent. "Dit kan te maken hebben met een verkeerde invoer. Maar natuurlijk zit hier ook een te groot gedeelte fraudegevallen tussen", aldus directeur Ernst Uildriks van de Stichting Nationale Auto Pas. "Naar onze schatting hebben we het over vijf tot zes procent van de kilometerstanden waarmee is gefraudeerd."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding