Mol is helemaal van Spyker af

Michiel Mol heeft helemaal afscheid genomen van Spyker Cars. Hij schoot er al met al wel behoorlijk bij in, qua geld.

De voormalige bestuurder en aandeelhouder verkocht zijn belang in Spyker Cars pas geleden aan een investeringsfonds uit Letland. Naar verluidt ontvangt Mol vijf euro per aandeel terwijl hij daar een jaar geleden ongeveer twintig euro voor heeft betaald. Het Spyker-avontuur heeft hem dus 28 miljoen euro gekost, zo stelt de Financiële Telegraaf. Victor Muller bevestigt de plannen van Mol om zijn belang te verkopen. Volgens de registers van beurswaakhond Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Gemini Investments Fund uit Letland vorige week een optie genomen op 11,9 procent van de aandelen Spyker Cars, het pakket van Mol. Gemini Investments en Snoras zijn nauw met elkaar verbonden. Zo is Gemini bijvoorbeeld eveneens aandeelhouder van de Letse bank JSC Latvijas Krajbanka, waarvan Martin Bondars de topman is. En die Bondars werd eerder dit jaar benoemd in de raad van commissarissen van Spyker, samen met Vladimir Antonov van Snoras. De bank van Bondars hoort bij de Snoras Groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mol is helemaal van Spyker af - Automobielmanagement.nl

Mol is helemaal van Spyker af

Michiel Mol heeft helemaal afscheid genomen van Spyker Cars. Hij schoot er al met al wel behoorlijk bij in, qua geld.

De voormalige bestuurder en aandeelhouder verkocht zijn belang in Spyker Cars pas geleden aan een investeringsfonds uit Letland. Naar verluidt ontvangt Mol vijf euro per aandeel terwijl hij daar een jaar geleden ongeveer twintig euro voor heeft betaald. Het Spyker-avontuur heeft hem dus 28 miljoen euro gekost, zo stelt de Financiële Telegraaf. Victor Muller bevestigt de plannen van Mol om zijn belang te verkopen. Volgens de registers van beurswaakhond Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Gemini Investments Fund uit Letland vorige week een optie genomen op 11,9 procent van de aandelen Spyker Cars, het pakket van Mol. Gemini Investments en Snoras zijn nauw met elkaar verbonden. Zo is Gemini bijvoorbeeld eveneens aandeelhouder van de Letse bank JSC Latvijas Krajbanka, waarvan Martin Bondars de topman is. En die Bondars werd eerder dit jaar benoemd in de raad van commissarissen van Spyker, samen met Vladimir Antonov van Snoras. De bank van Bondars hoort bij de Snoras Groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding