Gezien de verbeterde beschikbaarheid van de stationwagon verwacht Renault-dochter Dacia dit jaar de afzet van de Logan te vergroten. In het afgelopen jaar zijn er ongeveer vijftienhonderd MCV’s geregistreerd tegen vijfhonderd sedans. Tachtig procent van de kopers is particulier, aldus de importeur. De auto is populair onder jonge gezinnen die de MCV als eerste of tweede auto aanschaffen. Onder hen bevinden zich veel mensen die tot voor kort in een occasion reden. De lage aanschafprijs maakt het mogelijk een nieuwe auto (met drie jaar garantie) te kopen. De meest gekochte uitvoering is de Lauréate met zeven zitplaatsen. Dacia heeft de levertijd teruggebracht van een heel jaar tot tien weken door meer productiecapaciteit te realiseren. De MCV is er vanaf tienduizend euro. Leasen vanaf 299 euro excl. btw per maand bij Renault Business Finance.