Hybrides interessant voor veertig procent autobezitters

Autobezitters zijn vaak niet goed geïnformeerd over de gevolgen van de belastingmaatregelen. Veertig procent vindt hybrides wel interessant.

Dat blijkt uit een onderzoek onder vijfhonderd autobezitters dat door Directauto.nl ( ‘de online merkdealer’) is uitgevoerd. André van Remmerden is managing director Directauto.nl liet een ‘beknopt onderzoek’ doen onder autobezitters. De helft van de autobezitters vindt zich onvoldoende geïnformeerd over de gevolgen op de autoprijzen door nieuwe belastingmaatregelen zoals fijnstoftaks, slurptaks, bpm en bijtelling. Bijna veertig procent van de ondervraagden zou vinden dat hybride auto’s interessanter zijn geworden en ondersteunen ook deze ontwikkeling. Een kwart zou geen hybride kiezen omdat er te weinig keuze is. Volgens Van Remmerden zijn dat signalen die aangeven dat de branche en Directauto.nl moeten werken aan de verbreding van het aanbod hybrides. Ruim eenderde van de ondervraagde autobezitters vindt dat de nu ingevoerde nieuwste belastingmaatregelen weer iets ‘typisch Nederlands’ zijn, waarbij ‘wij weer roomser zijn dan de paus’. Een kleine twintig procent vindt deze ontwikkeling een goede zaak omdat aan het milieu moet worden gedacht. en 18% ervaart het als een verkapte inkomstenbron voor de staatskas. Tot slot is in het onderzoek gevraagd in welke alternatieve brandstof men het meeste vertrouwen heeft. Eénderde noemt waterstof en ruim twintig procent elektrische aandrijving als de beste ontwikkelingen. Voor E85 biodiesel en LPG kiest vijftien procent als alternatieve brandstof. Directauto.nl is de online merkdealer waar nieuwe auto’s van dertig merken met aantrekkelijke korting worden aangeboden. Het is een initiatief van Kroymans maar iedere merkdealer in Nederland kan bij Directauto.nl aansluiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hybrides interessant voor veertig procent autobezitters - Automobielmanagement.nl

Hybrides interessant voor veertig procent autobezitters

Autobezitters zijn vaak niet goed geïnformeerd over de gevolgen van de belastingmaatregelen. Veertig procent vindt hybrides wel interessant.

Dat blijkt uit een onderzoek onder vijfhonderd autobezitters dat door Directauto.nl ( ‘de online merkdealer’) is uitgevoerd. André van Remmerden is managing director Directauto.nl liet een ‘beknopt onderzoek’ doen onder autobezitters. De helft van de autobezitters vindt zich onvoldoende geïnformeerd over de gevolgen op de autoprijzen door nieuwe belastingmaatregelen zoals fijnstoftaks, slurptaks, bpm en bijtelling. Bijna veertig procent van de ondervraagden zou vinden dat hybride auto’s interessanter zijn geworden en ondersteunen ook deze ontwikkeling. Een kwart zou geen hybride kiezen omdat er te weinig keuze is. Volgens Van Remmerden zijn dat signalen die aangeven dat de branche en Directauto.nl moeten werken aan de verbreding van het aanbod hybrides. Ruim eenderde van de ondervraagde autobezitters vindt dat de nu ingevoerde nieuwste belastingmaatregelen weer iets ‘typisch Nederlands’ zijn, waarbij ‘wij weer roomser zijn dan de paus’. Een kleine twintig procent vindt deze ontwikkeling een goede zaak omdat aan het milieu moet worden gedacht. en 18% ervaart het als een verkapte inkomstenbron voor de staatskas. Tot slot is in het onderzoek gevraagd in welke alternatieve brandstof men het meeste vertrouwen heeft. Eénderde noemt waterstof en ruim twintig procent elektrische aandrijving als de beste ontwikkelingen. Voor E85 biodiesel en LPG kiest vijftien procent als alternatieve brandstof. Directauto.nl is de online merkdealer waar nieuwe auto’s van dertig merken met aantrekkelijke korting worden aangeboden. Het is een initiatief van Kroymans maar iedere merkdealer in Nederland kan bij Directauto.nl aansluiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding