Kroymans dreigt Maserati te verliezen

Kroymans uit Hilversum dreigt het dealerschap van Maserati kwijt te raken.

Het merk zou ontevreden zijn over onder andere het onderkomen waar luxe auto’s sportwagens worden tentoongesteld en het contract is inmiddels opgezegd, zo beweert Autotelegraaf.nl in een artikel. Een woordvoerder van Kroymans ontkent in eerste instantie dat men het dealerschap dreigt te verliezen. Later bevestigt hij dat er wel problemen zijn maar dat die zich bij de Kroymans dealerschappen in Duitsland zouden afspelen. "We hebben daar twee van de drie vestigingen moeten sluiten omdat de fabriek anders geen auto’s meer wilde leveren. We hebben daar dan ook gehoor aan gegeven en zodoende beschikken we daar nog maar over één showroom,” aldus Jos de Kleer van Kroymans in het artikel van Autotelegraaf.nl. Toch zou het ook in ons land rommelen en Maserati zou eisen hebben gesteld. Woordvoerder Han Akersloot van de Kroymans Corporation in Hilversum houdt vol dat Maserati gewoon in de showroom blijft, ondanks het feit dat over anderhalf jaar het contract afloopt. "Het klopt dat de Italianen bepaalde eisen hebben gesteld rond de showrooms waar hun auto’s komen te staan. In het verleden hebben wij een showroom in Zaltbommel omgetoverd tot Alfa Romeo-dealer. Momenteel wordt in Hilversum keihard gewerkt aan de bouw van een compleet nieuwe showroom waar zowel Ferrari’s als Maserati’s komen te staan.” Akersloot denkt dat zijn bedrijf ook dit jaar weer meer dan veertig stuks van Maserati zal verkopen. Hij kan zich ‘niet voorstellen dat men in Italië niet met ons door wil gaan’. In Nederland wordt Maserati verkocht door Driessen Eindhoven, Munsterhuis Enschede, Hessing Utrecht en Kroymans Hilversum. In 2007 zijn 75 Maserati’s geregistreerd in Nederland, waarvan 53 Quattroportes.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kroymans dreigt Maserati te verliezen - Automobielmanagement.nl

Kroymans dreigt Maserati te verliezen

Kroymans uit Hilversum dreigt het dealerschap van Maserati kwijt te raken.

Het merk zou ontevreden zijn over onder andere het onderkomen waar luxe auto’s sportwagens worden tentoongesteld en het contract is inmiddels opgezegd, zo beweert Autotelegraaf.nl in een artikel. Een woordvoerder van Kroymans ontkent in eerste instantie dat men het dealerschap dreigt te verliezen. Later bevestigt hij dat er wel problemen zijn maar dat die zich bij de Kroymans dealerschappen in Duitsland zouden afspelen. "We hebben daar twee van de drie vestigingen moeten sluiten omdat de fabriek anders geen auto’s meer wilde leveren. We hebben daar dan ook gehoor aan gegeven en zodoende beschikken we daar nog maar over één showroom,” aldus Jos de Kleer van Kroymans in het artikel van Autotelegraaf.nl. Toch zou het ook in ons land rommelen en Maserati zou eisen hebben gesteld. Woordvoerder Han Akersloot van de Kroymans Corporation in Hilversum houdt vol dat Maserati gewoon in de showroom blijft, ondanks het feit dat over anderhalf jaar het contract afloopt. "Het klopt dat de Italianen bepaalde eisen hebben gesteld rond de showrooms waar hun auto’s komen te staan. In het verleden hebben wij een showroom in Zaltbommel omgetoverd tot Alfa Romeo-dealer. Momenteel wordt in Hilversum keihard gewerkt aan de bouw van een compleet nieuwe showroom waar zowel Ferrari’s als Maserati’s komen te staan.” Akersloot denkt dat zijn bedrijf ook dit jaar weer meer dan veertig stuks van Maserati zal verkopen. Hij kan zich ‘niet voorstellen dat men in Italië niet met ons door wil gaan’. In Nederland wordt Maserati verkocht door Driessen Eindhoven, Munsterhuis Enschede, Hessing Utrecht en Kroymans Hilversum. In 2007 zijn 75 Maserati’s geregistreerd in Nederland, waarvan 53 Quattroportes.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding