“Te veel in de sfeer van Ot en Sien”, zegt milieugedeputeerde Onno Hoes namens het provinciebestuur tegen het Brabants Dagblad. “We hebben besloten het niet te accepteren.” VVD-gedeputeerde Hoes, de partner van RTL Boulevard-roddelkoning Albert Verlinde, was laatst kandidaat-voorzitter van de VVD. Maar dat werd Ivo Opstelten. Het gaat om de verwijzingsborden naar het nationaal landschap Het Groene Woud, die na 1 juli langs de A2 en de A58 moeten komen. Cadeau van de 125-jarige ANWB aan het volk. ‘Bedoeld om de automobilist de kenmerken van dat waardevolle gebied mee te geven’, aldus een ANWB- woordvoerder. Maar de illustratie die dat moet doen, is daar volgens Hoes niet geschikt voor. Te onduidelijk en te oubollig, vindt hij. “We moeten maar iets anders bedenken. Met één of twee geschikte symbolen.” De ANWB-zegsman: “We zetten in heel het land 110 van dergelijke borden weg. Alleen in Brabant vallen ze niet goed. Met het rijk en de landschappen zelf was er consensus over de vormgeving. Te veel Ot en Sien? Dan gaan we over smaak praten. Dat is altijd moeilijk.” Volgende week voeren provincie en de ANWB niettemin overleg over de kwestie. Vanaf 1 juli, de officiële verjaardag van de ANWB, worden zestien Nationale Landschappen, zeven Nationale Parken en een Werelderfgoedgebied met de borden in de etalage gezet. Met 110 bruine borden dus. Met de borden wil de ANWB ook laten zien dat zij een serieuze partner is in de discussies over landschappelijke inpassing van snelwegen (Structuurvisie ‘Panorama’s en de snelwegzone’), een discussie die door het kabinetsprogramma ‘Mooi Nederland’ een waardevolle impuls heeft gekregen.