FD: Pon wil dealer Wealer inlijven

Pon Holdings is achter de schermen bezig met de overname van autobedrijf Wealer, zijn VW-/Audi-dealer in Limburg.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Wealer heeft vestigingen in Heerlen, Roermond, Sittard en Maastricht. Er zijn honderdveertig mensen in dienst. Behalve personenauto’s van Volkswagen en Audi verkoopt wealer ook VW-bedrijfswagens. Bij een omzet van 64 miljoen euro in 2006 leed de onderneming toen een verlies van 670 duizend euro, aldus het FD. Eind 2006 zou er volgens de zakenkrant een negatief eigen vermogen zijn geweest van 7,3 miljoen euro. Een woordvoerder van Wealer zegt dat het bedrijf "best moeilijke tijden" achter de rug heeft, maar dat in 2007 winst is gemaakt. Dat Pon in beeld zou zijn als nieuwe eigenaar wil hij bevestigen noch ontkennen. "We zijn bezig onze continuïteit voor de toekomst veilig te stellen. Pon is daarbij, als importeur, een belangrijke gesprekspartner." Voor Pon zou Wealer de derde overname van dit jaar worden. Mantop Holding en Luca Lichtenvoorde gingen de Limburgse onderneming voor.

FD: Pon wil dealer Wealer inlijven - Automobielmanagement.nl

FD: Pon wil dealer Wealer inlijven

Pon Holdings is achter de schermen bezig met de overname van autobedrijf Wealer, zijn VW-/Audi-dealer in Limburg.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Wealer heeft vestigingen in Heerlen, Roermond, Sittard en Maastricht. Er zijn honderdveertig mensen in dienst. Behalve personenauto’s van Volkswagen en Audi verkoopt wealer ook VW-bedrijfswagens. Bij een omzet van 64 miljoen euro in 2006 leed de onderneming toen een verlies van 670 duizend euro, aldus het FD. Eind 2006 zou er volgens de zakenkrant een negatief eigen vermogen zijn geweest van 7,3 miljoen euro. Een woordvoerder van Wealer zegt dat het bedrijf "best moeilijke tijden" achter de rug heeft, maar dat in 2007 winst is gemaakt. Dat Pon in beeld zou zijn als nieuwe eigenaar wil hij bevestigen noch ontkennen. "We zijn bezig onze continuïteit voor de toekomst veilig te stellen. Pon is daarbij, als importeur, een belangrijke gesprekspartner." Voor Pon zou Wealer de derde overname van dit jaar worden. Mantop Holding en Luca Lichtenvoorde gingen de Limburgse onderneming voor.