AutovakRAI 2009 kleiner, korter en niet gesegmenteerd

De AutovakRAI in de 2009-versie wordt ‘compacter’, duurt geen zes maar vier dagen en het nieuwe beursconcept is niet gesegmenteerd. Last but not least: er komt all-in catering.

De beursorganisatie deed onderzoek onder de bezoekers van 2005 en 2007 en trok daaruit een aantal conclusies. “We gaan de beurs compacter van oppervlakte maken maar wel in een geheel nieuw beursbeeld”, aldus de verwoording van woordvoerder Diane Kilian. “De openingstijden worden van maandag tot en met donderdag van 11.00 tot 22.00 uur en we gaan over tot all-in catering. Die trend is gezet door de regionale beurzen en dat is nu gewoon de standaard. Dat moet je accepteren.”   AutovakRAI ondervindt de laatste jaren ernstige concurrentie van de regionale beurzen in bijvoorbeeld Hardenberg en Gorinchem. Het aantal bezoekers van de vorig jaar in Amsterdam RAI gehouden AutovakRAI was slechts 25 duizend terwijl op tenminste 35 duizend was gerekend. De recentelijk gehouden vakbeurs in Gorinchem meldde een bezoekersaantal van al bijna vijftienduizend en dat is geen landelijke maar slechts een regionale beurs.      Dat de nieuwe Amsterdamse beurs ‘niet gesegmenteerd’ wordt, betekent dat de exposanten door elkaar staan en niet geclusterd op activiteit zoals bijvoorbeeld banden bij banden, gereedschap bij gereedschap et cetera. “De ervaring leert dat er meer gelopen wordt als je de beurs niet segmenteert. Dat hebben exposanten liever want dat beweegt het meer.”  Volgens Kilian komt ook het Technisch Theater weer terug. “Dat is een gelegenheid waar seminars worden gegeven voor zowel monteur als beslisser. Daaraan heeft men behoefte, blijkt uit de onderzoeken. Wij werken daarin samen met het tijdschrift Auto- en Motortechniek.”   Kilian zegt dat de beursorganisatie op dit moment nog met de voorbereidingen bezig is en er op 8 mei, bij de exposantenbijeenkomst, definitief mee naar buiten komt.     De nieuwe AutovakRAI wordt gehouden van maandag 20 tot en met donderdag 23 april 2009.

AutovakRAI 2009 kleiner, korter en niet gesegmenteerd - Automobielmanagement.nl

AutovakRAI 2009 kleiner, korter en niet gesegmenteerd

De AutovakRAI in de 2009-versie wordt ‘compacter’, duurt geen zes maar vier dagen en het nieuwe beursconcept is niet gesegmenteerd. Last but not least: er komt all-in catering.

De beursorganisatie deed onderzoek onder de bezoekers van 2005 en 2007 en trok daaruit een aantal conclusies. “We gaan de beurs compacter van oppervlakte maken maar wel in een geheel nieuw beursbeeld”, aldus de verwoording van woordvoerder Diane Kilian. “De openingstijden worden van maandag tot en met donderdag van 11.00 tot 22.00 uur en we gaan over tot all-in catering. Die trend is gezet door de regionale beurzen en dat is nu gewoon de standaard. Dat moet je accepteren.”   AutovakRAI ondervindt de laatste jaren ernstige concurrentie van de regionale beurzen in bijvoorbeeld Hardenberg en Gorinchem. Het aantal bezoekers van de vorig jaar in Amsterdam RAI gehouden AutovakRAI was slechts 25 duizend terwijl op tenminste 35 duizend was gerekend. De recentelijk gehouden vakbeurs in Gorinchem meldde een bezoekersaantal van al bijna vijftienduizend en dat is geen landelijke maar slechts een regionale beurs.      Dat de nieuwe Amsterdamse beurs ‘niet gesegmenteerd’ wordt, betekent dat de exposanten door elkaar staan en niet geclusterd op activiteit zoals bijvoorbeeld banden bij banden, gereedschap bij gereedschap et cetera. “De ervaring leert dat er meer gelopen wordt als je de beurs niet segmenteert. Dat hebben exposanten liever want dat beweegt het meer.”  Volgens Kilian komt ook het Technisch Theater weer terug. “Dat is een gelegenheid waar seminars worden gegeven voor zowel monteur als beslisser. Daaraan heeft men behoefte, blijkt uit de onderzoeken. Wij werken daarin samen met het tijdschrift Auto- en Motortechniek.”   Kilian zegt dat de beursorganisatie op dit moment nog met de voorbereidingen bezig is en er op 8 mei, bij de exposantenbijeenkomst, definitief mee naar buiten komt.     De nieuwe AutovakRAI wordt gehouden van maandag 20 tot en met donderdag 23 april 2009.