Spyker produceerde twaalf auto’s

Spyker Cars heeft in het eerste kwartaal van 2008 in totaal twaalf auto’s geproduceerd, tegenover tien auto’s in dezelfde periode een jaar geleden. Dat heeft de producent van sportwagens bekendgemaakt in een persbericht.

In totaal werden in de verslagperiode achttien auto’s verkocht en afgeleverd. Het werknemersbestand bereikte een totaal van 129, waarvan 115 actief zijn in Nederland en de rest buiten Europa.   De ontwikkeling van de D-lijn super-suv is ‘in volle gang’ vanaf het eerste kwartaal en de wagen zal in productie gaan in 2009. ‘De vraag voor dit model blijft sterk’, aldus Spyker. De productie bij Spyker Cars ligt weer nagenoeg op schema en de levering van onderdelen aan de fabrikant van sportwagens is zo goed als hersteld, zo geeft het bedrijf aan.   Het dealernetwerk groeide in 2007 nauwelijks, maar in het eerste kwartaal werden twee nieuwe dealers  toegevoegd. ‘We zoeken een agressieve uitbreiding van het dealernetwerk. Spyker heeft zijn zaken succesvol geherfinancierd. Het bedrijf kan zijn strategie verder ontwikkelen zoals is aangegeven in 2007’, zo schrijft Spyker. De onderneming gaat ervan uit dat de productie en omzet in het tweede kwartaal zullen toenemen.   Op Euronext Amsterdam noteert het aandeel Spyker vrijdag 25 april in de vroege handel 4,55 procent hoger op 6,90 euro maar even later kromp de winst tot nog slechts een procent.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Spyker produceerde twaalf auto’s - Automobielmanagement.nl

Spyker produceerde twaalf auto’s

Spyker Cars heeft in het eerste kwartaal van 2008 in totaal twaalf auto’s geproduceerd, tegenover tien auto’s in dezelfde periode een jaar geleden. Dat heeft de producent van sportwagens bekendgemaakt in een persbericht.

In totaal werden in de verslagperiode achttien auto’s verkocht en afgeleverd. Het werknemersbestand bereikte een totaal van 129, waarvan 115 actief zijn in Nederland en de rest buiten Europa.   De ontwikkeling van de D-lijn super-suv is ‘in volle gang’ vanaf het eerste kwartaal en de wagen zal in productie gaan in 2009. ‘De vraag voor dit model blijft sterk’, aldus Spyker. De productie bij Spyker Cars ligt weer nagenoeg op schema en de levering van onderdelen aan de fabrikant van sportwagens is zo goed als hersteld, zo geeft het bedrijf aan.   Het dealernetwerk groeide in 2007 nauwelijks, maar in het eerste kwartaal werden twee nieuwe dealers  toegevoegd. ‘We zoeken een agressieve uitbreiding van het dealernetwerk. Spyker heeft zijn zaken succesvol geherfinancierd. Het bedrijf kan zijn strategie verder ontwikkelen zoals is aangegeven in 2007’, zo schrijft Spyker. De onderneming gaat ervan uit dat de productie en omzet in het tweede kwartaal zullen toenemen.   Op Euronext Amsterdam noteert het aandeel Spyker vrijdag 25 april in de vroege handel 4,55 procent hoger op 6,90 euro maar even later kromp de winst tot nog slechts een procent.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding