Pietersen is in Nederland al jaren actief met auto’s van diverse Amerikaanse merken en van in Amerika geproduceerde auto’s, zoals de modellen van Infiniti (zie ook AM nummer 8 van 25 april). Met Pontiac brengt Pietersen een merk dat binnen het totale portfolio van GM de sportieve genen vertegenwoordigt. Pontiac is in Amerika, Canada en Mexico al sinds 1926 op de markt en bekleedt. Pontiac bouwt vooral sportieve auto’s zoals in het verleden de Pontiac GTO en de Firebird. Daarnaast was enkele jaren terug de TranSport één van de meest toonaangevende en gewilde mpv’s. Directeur Fred Hoogewoning: “Momenteel bestaat het modelprogramma van Pontiac uit de G6 Sedan, G6 Coupe, G6 Cabrio, de Solstice en de Torrent. Al deze modellen hebben wij in voorraad en zijn inmiddels volop leverbaar." Pietersen US Carcenter heeft al jaren een groot assortiment Amerikaanse auto’s en kan sinds 1934 bogen op een ruime ervaring met Amerikaanse auto’s. “De aanschaf van een Amerikaanse auto is een bewuste keuze. Daarbij zijn criteria als comfort, betrouwbaarheid, luxe, fraaie styling en motorvermogen onderscheidende criteria. Pontiac voegt daar sportiviteit aan toe,” aldus Fred Hoogewoning. In de nabije toekomst komen drie nieuwe Pontiac-modellen op de markt. De nieuwe Solstice Coupe is een klassieke hardtopversie van de roadster waarvan het dak kan worden verwijderd zoals bij de Corvette. In de GXP-serie maakt de 400 pk sterke G8 GXP zijn opwachting, voorzien van een handgeschakelde zesbak. Het derde model is de G8 sporttruck, met onder de motorkap een V8 van 361 pk. De G8 sporttruck heeft rondom onafhankelijke wielophanging. Eind vorig jaar heeft Pietersen een ingrijpende verbouwing doorgevoerd, onder meer resulterend in een moderne showroom waar de diverse merken een eigen ‘corner’ hebben. Behalve de merken Cadillac en Corvette (officieel distributeur) vertegenwoordigt Pietersen US Carcenter in Nederland tevens de merken Chevrolet (US), Pontiac, Buick, Infinity, Ford (US) en Lincoln. Het merendeel van de modellen is direct uit voorraad leverbaar en door de koers van de Amerikaanse dollar kan dat tegen zeer scherpe prijzen. De voorraad van Pietersen bedraagt ruim honderd nieuwe en gebruikte auto’s. Hoogewoning: “Wij zullen ons vanaf nu duidelijker profileren als hét centrum in Nederland voor Amerikaanse auto’s, mede dankzij onze eigen leaseafdeling. Bovendien leveren wij voor iedere auto een lpg-installatie en verzorgen wij in heel Nederland een haal- en brengservice.”