Zeven miljoen meer subsidie voor Euro 5

VROM heeft het budget van de subsidieregeling voor Euro 5 en EEV (Enhanced Environment friendly Vehicles) vrachtwagens en bussen verhoogd met zeven miljoen euro.

Het totale budget van de regeling bedraagt nu 37 miljoen euro. Voor drie van de vier subsidiecategorieën zijn de subsidiebedragen verlaagd. De Euro 5-regeling stimuleert ondernemers om vrachtwagens en bussen met een Euro 5-motor of een motor die voldoet aan de EEV-norm aan te schaffen. Deze motoren stoten minder roet en NOx uit dan de verplichte Euro 4-motor. Voor voertuigen die vanaf 1 mei 2008 definitief op kenteken zijn gezet, gelden de subsidiebedragen uit de bijlage. De subsidieregeling voor vrachtwagens en bussen met een Euro 5- en EEV-motor maakt deel uit van een breed pakket aan stimuleringsregelingen voor roetfilters en schonere motoren. De subsidiebedragen zijn verlaagd omdat er steeds meer voertuigen met Euro 5-motoren beschikbaar zijn en de meerprijs ten opzichte van meer vervuilende voertuigen is gedaald. Vanaf 1 september 2009 wordt een Euro 5-motor verplicht ingebouwd in nieuwe vrachtwagens en bussen. www.senternovem.nl/euro5 of www.vrom.nl/schonerelucht

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zeven miljoen meer subsidie voor Euro 5 - Automobielmanagement.nl

Zeven miljoen meer subsidie voor Euro 5

VROM heeft het budget van de subsidieregeling voor Euro 5 en EEV (Enhanced Environment friendly Vehicles) vrachtwagens en bussen verhoogd met zeven miljoen euro.

Het totale budget van de regeling bedraagt nu 37 miljoen euro. Voor drie van de vier subsidiecategorieën zijn de subsidiebedragen verlaagd. De Euro 5-regeling stimuleert ondernemers om vrachtwagens en bussen met een Euro 5-motor of een motor die voldoet aan de EEV-norm aan te schaffen. Deze motoren stoten minder roet en NOx uit dan de verplichte Euro 4-motor. Voor voertuigen die vanaf 1 mei 2008 definitief op kenteken zijn gezet, gelden de subsidiebedragen uit de bijlage. De subsidieregeling voor vrachtwagens en bussen met een Euro 5- en EEV-motor maakt deel uit van een breed pakket aan stimuleringsregelingen voor roetfilters en schonere motoren. De subsidiebedragen zijn verlaagd omdat er steeds meer voertuigen met Euro 5-motoren beschikbaar zijn en de meerprijs ten opzichte van meer vervuilende voertuigen is gedaald. Vanaf 1 september 2009 wordt een Euro 5-motor verplicht ingebouwd in nieuwe vrachtwagens en bussen. www.senternovem.nl/euro5 of www.vrom.nl/schonerelucht

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding