Renault gaat flexwerken

Renault Nederland en zijn financieringsmaatschappij RCI Financial Services bieden hun medewerkers sinds kort een nieuw kantoorconcept aan en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Het bedrijfspand is aangepast en efficiënter ingedeeld om flexwerken (‘Reflex’) mogelijk te maken. Het op ieder moment van de dag, eventueel in combinatie met thuis, kunnen beschikken over een werkplek die aansluit bij het werk is essentieel. Medewerkers kunnen in overleg met hun management kiezen uit een aantal telewerkvarianten: de marginale telewerker, de substantiële telewerker (ten minste structureel een dag per week thuiswerken) en de primaire telewerker. Die werkt structureel 3 of 4 dagen per week thuis.   Het pand is uitgerust met nieuwe werkmiddelen zoals WIFI om draadloos te kunnen werken, soft phones (geen vaste toestellen meer; voorzien voor dit najaar 2008) en ActivCards voor medewerkers om elders verbinding te kunnen krijgen met het Renault en RCI netwerk. Alle medewerkers zijn inmiddels in het bezit van een nieuwe laptop en hebben de beschikking over een persoonlijke locker voor het opbergen van documenten.   Er wordt gewerkt volgens de Clean Desk Policy. Dit betekent dat medewerkers hun werkplek na beëindiging van hun werkzaamheden opgeruimd en schoon dienen achter te laten. Indien nodig, kan een andere medewerker hierna gebruik maken van deze werkplek.  In het gebouw worden verschillende werk- en overlegruimtes gemaakt: open kantoorruimtes, afgesloten concentratieruimtes, bubbels (bedoeld voor onderling overleg of samenwerken), hotspots en het restaurant.     Met de invoering van de nieuwe REflex-situatie is ook een geheel vernieuwd en up-to-date Intranet gelanceerd. Medewerkers kunnen vanuit een thuissituatie op een nog efficiëntere wijze op de hoogte blijven van informatie over Renault Nederland en RCI Financial Services, laatste ontwikkelen, activiteiten en praktische zaken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault gaat flexwerken - Automobielmanagement.nl

Renault gaat flexwerken

Renault Nederland en zijn financieringsmaatschappij RCI Financial Services bieden hun medewerkers sinds kort een nieuw kantoorconcept aan en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Het bedrijfspand is aangepast en efficiënter ingedeeld om flexwerken (‘Reflex’) mogelijk te maken. Het op ieder moment van de dag, eventueel in combinatie met thuis, kunnen beschikken over een werkplek die aansluit bij het werk is essentieel. Medewerkers kunnen in overleg met hun management kiezen uit een aantal telewerkvarianten: de marginale telewerker, de substantiële telewerker (ten minste structureel een dag per week thuiswerken) en de primaire telewerker. Die werkt structureel 3 of 4 dagen per week thuis.   Het pand is uitgerust met nieuwe werkmiddelen zoals WIFI om draadloos te kunnen werken, soft phones (geen vaste toestellen meer; voorzien voor dit najaar 2008) en ActivCards voor medewerkers om elders verbinding te kunnen krijgen met het Renault en RCI netwerk. Alle medewerkers zijn inmiddels in het bezit van een nieuwe laptop en hebben de beschikking over een persoonlijke locker voor het opbergen van documenten.   Er wordt gewerkt volgens de Clean Desk Policy. Dit betekent dat medewerkers hun werkplek na beëindiging van hun werkzaamheden opgeruimd en schoon dienen achter te laten. Indien nodig, kan een andere medewerker hierna gebruik maken van deze werkplek.  In het gebouw worden verschillende werk- en overlegruimtes gemaakt: open kantoorruimtes, afgesloten concentratieruimtes, bubbels (bedoeld voor onderling overleg of samenwerken), hotspots en het restaurant.     Met de invoering van de nieuwe REflex-situatie is ook een geheel vernieuwd en up-to-date Intranet gelanceerd. Medewerkers kunnen vanuit een thuissituatie op een nog efficiëntere wijze op de hoogte blijven van informatie over Renault Nederland en RCI Financial Services, laatste ontwikkelen, activiteiten en praktische zaken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding