Stern houdt kwartaalwinst vast

Stern Groep heeft over het eerste kwartaal een winst behaald van 3,7 miljoen euro. Vorig jaar was dat 3,5 miljoen. De directie van Stern verwacht over heel 2008 een hoger resultaat dan over vorig jaar.

De beursgenoteerde Stern Groep heeft in het eerste kwartaal een netto omzet behaald van 312 miljoen euro, dat was tien procent meer dan in het eerste kwartaal van 2007. De resultaten van de acquisities, waaronder de nog verliesgevende Van Kooy groep, zijn in de cijfers van 2008 verwerkt.   De resultaten van Stern Autobedrijven tonen ten opzichte van 2007 een wisselend beeld, onder meer ten gevolge van de slurptax. De integratie van Van Kooy in Stern 1 (MB en Chrysler) is in volle gang en vraagt veel managementaandacht. Stern 2 (Opel en Fiat heeft een goede verbetering laten zien door over het eerste kwartaal een kleine winst te genereren, waarbij vooral de ‘autonome stijging van het volume’ opvallend is. De resultaten van Stern 3 (Ford, Land Rover en Volvo) bleven licht achter bij ‘het hoge niveau’ van het eerste kwartaal van 2007 maar de orderportefeuille is duidelijk beter gevuld, zegt Stern. Stern 4 (Renault) en Stern 5 (VW-Audi) werden in het eerste kwartaal geconfronteerd met dalende marktaandelen. Toch wisten de bedrijven een duidelijk positief resultaat te behalen.   De leasevloot van SternLease maakte met een stijging van bijna elf procent een autonome groeiversnelling door en de huurvloot van SternBudget groeide ‘licht’. Stern Autodiensten behaalde daarmee een goed eerste kwartaal.   Ook Stern Autotechniek (bedrijfswageninrichting) verbeterde zijn resultaat en ‘voldeed daarmee aan de verwachtingen’, aldus de directie van Stern Groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Stern houdt kwartaalwinst vast - Automobielmanagement.nl

Stern houdt kwartaalwinst vast

Stern Groep heeft over het eerste kwartaal een winst behaald van 3,7 miljoen euro. Vorig jaar was dat 3,5 miljoen. De directie van Stern verwacht over heel 2008 een hoger resultaat dan over vorig jaar.

De beursgenoteerde Stern Groep heeft in het eerste kwartaal een netto omzet behaald van 312 miljoen euro, dat was tien procent meer dan in het eerste kwartaal van 2007. De resultaten van de acquisities, waaronder de nog verliesgevende Van Kooy groep, zijn in de cijfers van 2008 verwerkt.   De resultaten van Stern Autobedrijven tonen ten opzichte van 2007 een wisselend beeld, onder meer ten gevolge van de slurptax. De integratie van Van Kooy in Stern 1 (MB en Chrysler) is in volle gang en vraagt veel managementaandacht. Stern 2 (Opel en Fiat heeft een goede verbetering laten zien door over het eerste kwartaal een kleine winst te genereren, waarbij vooral de ‘autonome stijging van het volume’ opvallend is. De resultaten van Stern 3 (Ford, Land Rover en Volvo) bleven licht achter bij ‘het hoge niveau’ van het eerste kwartaal van 2007 maar de orderportefeuille is duidelijk beter gevuld, zegt Stern. Stern 4 (Renault) en Stern 5 (VW-Audi) werden in het eerste kwartaal geconfronteerd met dalende marktaandelen. Toch wisten de bedrijven een duidelijk positief resultaat te behalen.   De leasevloot van SternLease maakte met een stijging van bijna elf procent een autonome groeiversnelling door en de huurvloot van SternBudget groeide ‘licht’. Stern Autodiensten behaalde daarmee een goed eerste kwartaal.   Ook Stern Autotechniek (bedrijfswageninrichting) verbeterde zijn resultaat en ‘voldeed daarmee aan de verwachtingen’, aldus de directie van Stern Groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding