Dat stelt de EU-commissaris voor industrie Günther Verheugen in het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport.

Verheugen noemt onder meer de verplichte stabiliteitscontrolesystemen, banden met geoptimaliseerde rolweerstand en elektronische bandendrukcontrole. Daarnaast wil de EU, zoals bekend, de limieten voor de CO2-emissie flink naar beneden halen.

 

Aan de andere kant denkt de EU-politicus dat de autorijder als gevolg van deze maatregelen ook geld bespaart, door het lagere brandstofverbruik. "De prijsstijging is verdedigbaar als de hogere aanschafkosten tijdens de levenscyclus van de auto worden gecompenseerd door betere brandstofefficiëntie en een kleiner ongevalrisico."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding