Onze Auto’s gaat over tien auto’s die het straatbeeld in Nederland veranderd hebben.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van de Volkswagen Kever, de Daf Daffodil, de Citroën DS en Deux Chevaux, de Jeep, de Mini, de Fiat 500, de Mercedes 220 ‘Heckflosse’ en de Porsche 911. Als ultieme droomauto staat in het midden de Ferrari 250 GT SWB opgesteld. Naast het verleden komt ook de toekomst aan bod. De Nuna 4 laat zien welke innovaties er in de auto’s van morgen worden toegepast.

 

Donato Coco is sinds november 2005 designchef bij Ferrari. Eerder was hij verantwoordelijk voor de ontwerpen van de Picasso, C2, C3 en C3 Pluriel bij Citroën. Het meest recente project waar hij aan meegewerkt heeft is de Ferrari California. Coco is geboren in Italië, studeerde aan de kunstacademie in Frankrijk en volgde een opleiding voor auto-ontwerper aan de Royal College of Art in London.

 

Op de vernieuwde website http://www.onzeautos.nl/ staat meer informatie over de tentoonstelling. Ook zijn daar binnenkort entreekaarten te bestellen. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 5 juli tot en met 7 september.