Hoofdontwerper Ferrari opent tentoonstelling Amsterdam

Zaterdag 5 juli opent Donato Coco, directeur design bij Ferrari, de tentoonstelling Onze Auto’s in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Hij wordt daarbij geassisteerd door acteur Huub Stapel.

Onze Auto’s gaat over tien auto’s die het straatbeeld in Nederland veranderd hebben.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van de Volkswagen Kever, de Daf Daffodil, de Citroën DS en Deux Chevaux, de Jeep, de Mini, de Fiat 500, de Mercedes 220 ‘Heckflosse’ en de Porsche 911. Als ultieme droomauto staat in het midden de Ferrari 250 GT SWB opgesteld. Naast het verleden komt ook de toekomst aan bod. De Nuna 4 laat zien welke innovaties er in de auto’s van morgen worden toegepast.

 

Donato Coco is sinds november 2005 designchef bij Ferrari. Eerder was hij verantwoordelijk voor de ontwerpen van de Picasso, C2, C3 en C3 Pluriel bij Citroën. Het meest recente project waar hij aan meegewerkt heeft is de Ferrari California. Coco is geboren in Italië, studeerde aan de kunstacademie in Frankrijk en volgde een opleiding voor auto-ontwerper aan de Royal College of Art in London.

 

Op de vernieuwde website http://www.onzeautos.nl/ staat meer informatie over de tentoonstelling. Ook zijn daar binnenkort entreekaarten te bestellen. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 5 juli tot en met 7 september.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hoofdontwerper Ferrari opent tentoonstelling Amsterdam - Automobielmanagement.nl

Hoofdontwerper Ferrari opent tentoonstelling Amsterdam

Zaterdag 5 juli opent Donato Coco, directeur design bij Ferrari, de tentoonstelling Onze Auto’s in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Hij wordt daarbij geassisteerd door acteur Huub Stapel.

Onze Auto’s gaat over tien auto’s die het straatbeeld in Nederland veranderd hebben.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van de Volkswagen Kever, de Daf Daffodil, de Citroën DS en Deux Chevaux, de Jeep, de Mini, de Fiat 500, de Mercedes 220 ‘Heckflosse’ en de Porsche 911. Als ultieme droomauto staat in het midden de Ferrari 250 GT SWB opgesteld. Naast het verleden komt ook de toekomst aan bod. De Nuna 4 laat zien welke innovaties er in de auto’s van morgen worden toegepast.

 

Donato Coco is sinds november 2005 designchef bij Ferrari. Eerder was hij verantwoordelijk voor de ontwerpen van de Picasso, C2, C3 en C3 Pluriel bij Citroën. Het meest recente project waar hij aan meegewerkt heeft is de Ferrari California. Coco is geboren in Italië, studeerde aan de kunstacademie in Frankrijk en volgde een opleiding voor auto-ontwerper aan de Royal College of Art in London.

 

Op de vernieuwde website http://www.onzeautos.nl/ staat meer informatie over de tentoonstelling. Ook zijn daar binnenkort entreekaarten te bestellen. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 5 juli tot en met 7 september.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding