Pompstations doen Playboy deur uit

Benzinepomphouders gooien massaal tijdschriften als Playboy, Panorama, Nieuwe Revu, Linda, Cosmopolitan en de Donald Duck hun shops uit.

Dat is vanwege een conflict met distributeur Aldipress, zo meldt De Telegraaf. Sigarenwinkeliers overwegen hetzelfde te doen.

Door een verandering van de tarieven moeten winkeliers honderd tot drieduizend euro per jaar extra betalen. De pomphouders zeggen dat ze daardoor nauwelijks nog een cent overhouden aan de verkoop van tijdschriften, terwijl ze er wel veel werk in moeten stoppen. ‘Pomphouders hebben het niet makkelijk en willen niet bloeden voor het zware weer in de tijdschriftenmarkt’, zegt Hans Mennink van pophoudersbrancheorganisatie Beta.

Ook Gert Koudijs van NSO, de brancheorganisatie tabaksdetailhandel, vindt dat Aldipress de financiële problemen naar de tabakswinkeliers schuift. ‘De pijn wordt bij de winkels neergelegd. De tijdschriften zijn vooral een serviceproduct. De marge is gering, maar de winkeliers moeten er wel veel werk voor verzetten. Door de verhogingen van de kosten blijft er niks over.’

Distributeur Aldipress, een van de twee tijdschriftdistributeurs in ons land, zit erg met het conflict in zijn maag. ‘De tijdschriftenmarkt ligt erg onder druk. We hebben ontdekt dat we er vooral bij de kleine winkels bijna geld op toeleggen. Stel dat de omzet in een winkel 15.000 euro aan tijdschriften is, dan is onze marge 1.500 euro bruto maar daar staat 1000 euro netto aan kosten tegenover. Daarom hebben we het systeem willen veranderen’, aldus commercieel directeur Gert- Jan Schlatmann van Aldipress.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wij waren blij als je dergelijke berichten leest,allen betreuren wij de reden,geld.
Hoe zou het toch komen dat er zulk een bende is in de maatschappij.
VRIENDELIJKE GROET
H.Nijsink

Geplaatst door: H.Nijsink op

Ja vind ik ook de donald duck moet uitgebannen worden.
Dagobert is al rijk genoeg.

Geplaatst door: fak op
Pompstations doen Playboy deur uit - Automobielmanagement.nl

Pompstations doen Playboy deur uit

Benzinepomphouders gooien massaal tijdschriften als Playboy, Panorama, Nieuwe Revu, Linda, Cosmopolitan en de Donald Duck hun shops uit.

Dat is vanwege een conflict met distributeur Aldipress, zo meldt De Telegraaf. Sigarenwinkeliers overwegen hetzelfde te doen.

Door een verandering van de tarieven moeten winkeliers honderd tot drieduizend euro per jaar extra betalen. De pomphouders zeggen dat ze daardoor nauwelijks nog een cent overhouden aan de verkoop van tijdschriften, terwijl ze er wel veel werk in moeten stoppen. ‘Pomphouders hebben het niet makkelijk en willen niet bloeden voor het zware weer in de tijdschriftenmarkt’, zegt Hans Mennink van pophoudersbrancheorganisatie Beta.

Ook Gert Koudijs van NSO, de brancheorganisatie tabaksdetailhandel, vindt dat Aldipress de financiële problemen naar de tabakswinkeliers schuift. ‘De pijn wordt bij de winkels neergelegd. De tijdschriften zijn vooral een serviceproduct. De marge is gering, maar de winkeliers moeten er wel veel werk voor verzetten. Door de verhogingen van de kosten blijft er niks over.’

Distributeur Aldipress, een van de twee tijdschriftdistributeurs in ons land, zit erg met het conflict in zijn maag. ‘De tijdschriftenmarkt ligt erg onder druk. We hebben ontdekt dat we er vooral bij de kleine winkels bijna geld op toeleggen. Stel dat de omzet in een winkel 15.000 euro aan tijdschriften is, dan is onze marge 1.500 euro bruto maar daar staat 1000 euro netto aan kosten tegenover. Daarom hebben we het systeem willen veranderen’, aldus commercieel directeur Gert- Jan Schlatmann van Aldipress.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wij waren blij als je dergelijke berichten leest,allen betreuren wij de reden,geld.
Hoe zou het toch komen dat er zulk een bende is in de maatschappij.
VRIENDELIJKE GROET
H.Nijsink

Geplaatst door: H.Nijsink op

Ja vind ik ook de donald duck moet uitgebannen worden.
Dagobert is al rijk genoeg.

Geplaatst door: fak op