Niet alleen het gebouw krijgt een injectie voor de toekomst. De Bovag gaat haar bakens verzetten. De maatschappelijke veranderingen zijn niet aan Bunnik voorbijgegaan. Zo claimt de Bovag de mobiliteit in Nederland. "We zijn er voor onze elfduizend leden, tachtigduizend werknemers en al onze klanten. En wat goed is voor onze leden is ook goed voor de werknemers en klanten."

Bovag komt met een Pechhulp. De zesduizend leden zullen gestrande klanten al sleutelend en slepend weer op weg helpen en is hiermee, na de ANWB en Route Mobiel de derde landelijke hulpdienst.

De overheidsmaatregelen ten aanzien van de autorijder zitten de Bovag eveneens hoog. "Onder het mom van milieu wordt de ene na de andere maatregel genomen. Het lijkt weer aardig op autootje pesten," meent een woordvoerder.  Het milieueffect van de belastingmaatregels is volgens de Bovag hooguit één procent. "We gaan er van uit dat het in 2009 genoeg is. Daarnaast zijn we er van overtuigd dat de technische problemen in 2015 zijn opgelost."