De Mitsubishi Outlander wordt drie weken lang helemaal niet gemaakt en de fabricage van de Mitsubishi Colt wordt zelfs vier weken gestaakt. Daarna komt de productie wel weer op gang, maar op een fors lager niveau dan voorheen. Voor bijna achttienhonderd personeelsleden wordt werktijdverkorting aangevraagd bij het ministerie van Sociale Zaken, zo meldt Het Financieele Dagblad.
De autofabrikant uit Born had zijn personeel begin deze week al laten weten dat de productie zou worden teruggeschroefd. Maar toen was nog niet duidelijk met hoeveel of voor hoe lang dat zou gebeuren. Mitsubishi heeft, zoals bijna alle autofabrikanten ter wereld, last van een sterke terugval in de vraag. Vooral in de Verenigde Staten maar ook in Europa en Japan lopen de autoverkopen de laatste maanden hard terug. De Outlander is een relatief zware suv, een segment waar ook klappen vallen. NedCar zou ook de afgeleide modellen van Peugeot (4007) en Citroën (C-Crosser) bouwen, zo is begin 2008 nog bekendgemaakt.
Niet lang geleden zocht Nedcar nog personeel om deze orders te kunnen uitvoeren.