Woordvoerder Van Amelsfort zegt dat het bij de arbeidsplaatsen vooral gaat om het niet verlengen van jaarcontracten en om enkele vaste mederwerkers. Het nieuwe Saab Nederland gaat intrekken bij het nieuwe hoofdkantoor van Kroymans Corporation waardoor bepaalde backoffice-activiteiten kunnen worden gebundeld. Het gaat om de Soestdijkerstraatwweg in Hilversum, daar wordt nu nog aan gewerkt.

Volgens Van Amelsfort is het niets bijzonders dat Saab Nederland zich aanpast. "We wisten van te voren dat de jaren 2008 en 2009 moeilijk voor ons zouden worden in verband met het schema van productvernieuwing. De verkoopaantallen zijn daardoor sowieso al lager en daar is de kredietcrisis nog overheen gekomen. We worden gedwongen efficiënter te werken en het is logisch dat wij als onderneming dus moeten werken aan de kostenkant van de organisatie."
Saab scoorde in 2008 met slechts tweeduizend verkochte auto’s een marktaandeel van 0,39 procent, waarvan 1650 stuks van de 9-3 (in 2007 was het totaal nog drieduizend auto’s en 0,61 procent). Het merk ziet dan ook uit naar de nieuwe 9-5, die wat langer op zich laat wachten dan gepland was. "Maar hij zal op de IAA in Frankfurt te zien zijn", weet Van Amelsfort. Zij meldt ook dat men niet bij de pakken neer zit en ondanks de malaise belangrijke functionarissen gewoon vervangt. "Onze manager fleetsales René Wijnands heeft ons verlaten. Maar die functie is erg belangrijk voor Saab dus is Joost Koopmans (komt van Volvo, red) voor hem in de plaats gekomen."
Zie ook: GM ziet geen koper voor Saab  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding