Dit zei Philips topman Gerard Kleisterlee vanmiddag bij de presentatie van de Kennisinvesteringsagenda. Het Innovatieplatform stelt hierin vast hoeveel Nederland nu investeert in de kenniseconomie. Ook meldt het rapport hoeveel Nederland tot 2016 zou moeten investeren om wereldwijd bij de top te horen. Kleisterlee was een van de leden uit het bedrijfsleden die mee hebben gewerkt aan het onderzoek.

Het platform, dat onder leiding staat van premier Balkenende, presenteerde gisteren een somber overzicht, meldt FD.nl. Sinds vorig jaar zijn de Nederlandse investeringen in de kenniseconomie nog verder gedaald. Nederland is hierdoor afgezwakt van topland naar de Europese middenmoot. Bovendien gaat er te veel geld naar oude industrieën, terwijl de overheid deze juist zou moeten helpen inslapen, stelt het Innovatieplatform. Zoals de auto-industrie dus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding