Dit liet een woordvoerster van de autofabriek woensdag weten, meldt FD.nl. Het gaat hierbij om oud-medewerkers die NedCar zelf vorig jaar terughaalde in verband met de start van de productie van de Mitsubishi Outlander, aldus bestuurder Henk van Rees van FNV-Bondgenoten. Hij vreest dat de jaarcontracten nu niet verlengd worden. Volgens Van Rees is de verkoop van de bij NedCar gemaakte Mitsubishi Colts en Outlanders ‘dramatisch’. Hij noemt het ‘diep triest’ dat mensen die eerder al waren weggesaneerd en een jaar geleden werden teruggehaald nu opnieuw op straat komen te staan. Ook vreest Van Rees duizenden ontslagen bij NedCar en bij de toeleveranciers na het beeïndigen van de werktijdsverkortingsregeling bij NedCar in juli. Hij verwacht dat de verkoopprognose zo slecht is dat er voor zestienhonderd mensen die nu in de ww zitten geen perspectief op werk is.
Volgens Van Rees is NedCar op langere termijn levensvatbaar, zeker als Mitsubishi zou besluiten de productie van de elektrische auto iMiev naar NedCar te halen. Maar om voor voldoende marktpotentieel voor elektrische auto’s te zorgen, is het ondermeer nodig dat Nederland investeert in een infrastructuur voor laadpunten voor elektrische auto’s.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding