Kroymans-personeel: twee maanden op geld wachten

Het personeel van Kroymans moet geruime tijd op zijn salaris wachten. UWV garandeert weliswaar de uitbetaling ervan maar de procedure neemt zes tot acht weken in beslag. Het wordt veroorzaakt door de surseance voor Kroymans Corporation.

De periode is overigens korter dan de gebruikelijke zes tot twaalf weken. "Dat komt door het feit dat wij de gegevens allemaal volledig geautomatiseerd kunnen aanleveren", aldus woordvoerder Milco de Vries, voormalig coo en momenteel ad interim-baas van Kroymans Import Europe. "Wij zijn ervan uit gegaan dat UWV de salarissen onmiddellijk zou uitkeren maar dat blijkt niet het geval. Zij volgen een standaard procedure. Wij betreuren dit zeer want wij realiseren ons dat dit voor veel van onze mensen problematisch is."
Omdat surceance van betaling is aangevraagd en verkregen voor de holding Kroymans Corporation BV geldt het voor al het personeel. "Er gaat geen cent in of uit", aldus een andere woordvoerder. Er is ook surseance aangevraagd en verkregen voor Kroymans Import Europe BV, Kroymans Retail Groep BV en Kroymans Car Import BV. Aanstaande maandag 30 maart wordt een faillissement aangevraagd voor Kroymans Import Europe BV.
UWV (Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen) is een Nederlandse overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de werknemersverzekeringen WW, WAO, WIA en de Ziektewet. UWV is verder houdster van de Polisadministratie, een van de basisregistraties van de Nederlandse overheid.

 

Reacties

Dan ga ik ervan uit dat we van Frits of Milco alvast een voorschot krijgen….. Bedankt alvast!

Geplaatst door: K. Bouter (KRG) op

ga nooit ergens van uit en neem niets aan (behalve dat voorschot)
ontzettend slecht dit.

Geplaatst door: Medewerker op

Jullie gingen ervan uit dat het UWV direct zou uitbetalen. Wij als werknemers gingen ervan uit om deze maand salaris te ontvangen! Problematisch is nog zacht uitgedrukt…

Geplaatst door: S. Murf op

Dit is echt schandalig. Een gezond importbedrijf als Kia wordt meegezogen in een faillissement welke tot stand is gekomen door wanbeleid.

De afgelopen jaren is de heer De Vries mede verantwoordelijk geweest voor het beleid van Kroymans en is dus ook mede-verantwoordelijk voor het faillissement.

Het is werkelijk schandalig om vervolgens de schuld van het niet betalen van salarissen bij het UWV neer te leggen.

Kroymans schuift de verantwoordelijkheden van zich af op de welbekende hautaine wijze en legt de (financiele) gevolgen bij de belastingbetaler neer!

Geplaatst door: jan op

’t zijn warempel net mensen daar bij K……s, maar ik wens iedereen sterkte, ook de Kroymansen, want ook zij hebben dit niet direct kunnen voorzien, want als de bomen tot in de hemel groeien weet iedereen wel hoe het moet, maar nu weet niemand het meer, ik ook niet.

Geplaatst door: ap op

En Frits maar lekker op zijn vakantieadres blijven zitten en zich totaal niet bekommeren om de mensen welke HEM hebben geholpen om rijk te worden. SCHANDALIG!!

Geplaatst door: Paco op

Niets aan de hand, geen reden tot paniek….als we allemaal gaan denken dat het niet swordt dan wordt het ook niets….hoe vaak dat de medewerkers in voorgehouden…schande. En als je het verknalt bij een merk, word je gewoon MD van een andere Kroymans tak…zo ging dat daar…en nu zie je het resultaat.

Geplaatst door: Ronald op

Frits heeft er gelukkig alles aan gedaan!!!!

Geplaatst door: frits op

Die voormalige Coo, kan zelfs niet eens informatie verstrekken over datum uitbetaling die juist is. Met 1 telefoontje had hij geweten wat zeer veel mensen weten, dat het minimaal 6 weken duurt. Wat een ontzettende oen. Frits zit in nog meer zaken met van Heck o.a. Die zullen wel worden meegezogen.

Geplaatst door: Jobelia op

Al die medewerkers die niets kunnen,weinig toevoegen,overbodig zijn en veel te veel kosten zullen hieronder wel hun frustraties hebben aangegeven ik denk dat de hard werkende MONTEUR nog steeds aan het werk is.

Geplaatst door: willem op

Onze “grote vriend” Milco heeft door zijn beleid bij Kia duidelijk aan getoond dat hij GEEN bedrijf kan leiden met hem aan het bewind zal het altijd lijden blijven.

Geplaatst door: Peter op

Milco probeert zijn straatje schoon te vegen, maar het is Milco die er een puinhoop van heeft gemaakt, die mensen die hart voor de zaak hadden met tienduizenden euros oprotpremie heeft weggestuurd omdat die alleen maar jaknikkers wil. Maar goed het is niet zijn geld wat die verbrandt. Hij had beter zijn tijd en aandacht kunnen besteden aan een krachtige lobby richting Den Haag ipv als een mak lammetje achter de RAI lopen. Alles wat Milco aanraakt is mislukt: directauto, ssangyong, retail, functie van COO, zijn websites van vroeger en het enige wat gelukt is KIA, heeft die aan Wim Busser te danken, dat was een kanjer, maar ja ook weggestuurd door Milco met weet ik niet hoeveel geld van Frits!

Geplaatst door: medewerker op

Hoe is het mogelijk dat iemand zo’n uitspraak doet. We zijn er vanuit gegaan…Als de heer de Vries zo al zijn beslissingen heeft genomen zonder het daadwerkelijk te onderzoeken snap ik wel een beetje waar het fout gegaan is.

Geplaatst door: Joop op

Hoe hypocriet kan je zijn?

Eerst doet de heer De Vries het voorkomen alsof het faillissement van de Cadillac-tak van Kroymans door General Motors wordt veroorzaakt omdat GM, nadat Kroymans de business heeft verprutst, het bedrijf op het laatste moment niet wil/kan redden.

En nu stelt De Vries dat het aan het UWV ligt dat de salarissen niet worden betaald?!!

Ongeloofelijk…! Het doet me pijn dat een prachtig bedrijf als Kroymans door mis-management (van o.a. diezelfde De Vries) ten gronde is gericht.

Voor ons als personeel zal er weinig meer te redden zijn en is het wachten op het UWV. Van Kroymans hoeven we als personeel niets meer te verwachten…

Trouwens, ook voor de informatievoorziening zijn we (zoals al langere tijd gebruikelijk) weer aangewezen op Autotelegraaf.nl en websites zoals deze!

Het is werkelijk een schande!!

Zouden Frits, Milco, Ivo en consorten zich nog DURVEN te vertonen op de AutoRAI?

Geplaatst door: Medewerker 2 op

De bedrijven van KC zijn kapot gemaakt door de zogenaamde “”managers”. Vrindjes uit t circuit die nog geen snoepwinkel voor een lagere school draaiende kunnen houden, maar wel met een attitude en bullshit de boel verzieken. Vervolgens lekker benchmarken en snijden (all business is toch local?) en voila, het resultaat. Ik hoop dat de mensen van de werkvloer snel een nieuw bestaan vinden en de KC innercircle: er is vast ergens nog wel wat te verkloten!

Geplaatst door: ex medewerker kc op

Ik ben medewerker van Kia Nederland, en heb ook te horen gekregen dat het salaris voorlopig niet gaat komen. Kroymans is niet kapot gemaakt door de economische crisis, maar door die eikels in Hilversum. Waaronder de grootste eikel Milco de Vries.
Wat denkt die nou wel, dat het UWV meteen gaat betalen, trouwens normaal gesproken is het 6 tot 8 weken wachten op je geld. Maar heb van het UWV vernomen dat de wachttijd inmiddels is opgelopen tot 10 á 12 weken. Dat betekent een bord in de tuin om m’n huis te verkopen, want wie kan er nou 3 maanden zonder salaris? Jullie moeten je in Hilversum allemaal diep schamen. Ik hoop dat Kia wordt overgenomen door een geschikte kandidaat die wel hart voor z’n personeel heeft, en mensen niet als oud vuil behandeld.

Geplaatst door: Medewerker Kia (Kroymans) op

Volgens mij vergeten jullie Dhr van Soest. Deze man is het meest verantwoordelijk voor deze situatie. Meneer Kroymans heeft zich gewoon laten bestelen door heel erg veel directeuren.

Geplaatst door: Wim Simons op

Beste Frits laat iedereen maar lullen! Je bent een uitstekende werkgever. Je hebt als een echte ondernemer risico genomen. Ik weet zeker dat het voor de meeste medewerkers wel goed gaat komen. Het zijn erg vervelende weken voor iedereen die Kroymans een warm hart toe draagt. We komen er zeker bovenop!!!!!!

Geplaatst door: Steun Kroymans op

Triest voor mijn ex-KC collega’s. Jammer dat zij de dupe worden en MdV en ’t incestueuze, met tot de oksels bruine armen, kluppie rond Milco waarschijnlijk buiten schot blijven. Sterkte!

Geplaatst door: John op

Tjonge, dus nu heeft Milco de Vries het opeens allemaal gedaan. volgens mij heeft die een enorm succes gemaakt van Kia Nederland en daarna getracht de Ssang Yong puinhoop van een ander op te ruimen, geldt trouwens ook voor Caillac. Maar triest is dit alles natuurlijk wel voor alle medewerkers.

Geplaatst door: Michael op

@Michael.Klopt, onder Milco is Kia enorm gegroeid. Hij heeft daar het Hyundai kunstje gekopieerd wat ie van Bert Kreber heeft afgekeken. Daarnaast had hij natuurlijk de modellen mee. (sorento) Jarenlang de cash-cow van Kia, nu deze is weggevallen blijft er ook daar weinig meer te cashen.

Geplaatst door: Roef op

Zo’n 5 jaar geleden was ik zo trots als een Pauw. Ik was aangenomen bij een dealerbedrijf dat onder de vlag van Kroymans valt. Eind 2008 werd ons nog op het hart gedrukt dat overname naar de Pouw groep nog slechts een formaliteit zou zijn. We hoefden ons absoluut geen zorgen te maken. Helaas mijn vertrouwen en dat van velen andere is inmiddels geschonden. Jaren van inzet worden beloond met het op internet lezen wat ons momenteel te wachten staat, zelfs de vestigingsmanager krijgt niet de kans deze informatie persoonlijk over te dragen naar zijn mensen. Treurig,het had zo anders kunnen zijn. Maar ik had het kunnen weten, de vele wisselingen, dan weer rechtsom dan weer linksom, slechte communicatie (of beter gezegd geen), groot zijn wil helaas niet alles zeggen! Collega’s ik wens jullie sterkte en ondanks alles gaan we door tot het bittere einde! We zullen eens laten zien wat inzet tonen is, aan ons zal het in ieder geval niet liggen!

Geplaatst door: medewerkster op

In eerste instantie wie had dit verwacht?
Kroymans verwacht je toch genoeg solvabiliteit.
Echter regelmatig als inkoper verwacht bezocht ik een vestiging.
Dit kon dhr Kroymans echt niet meer zelfstandig beoordelen, bij zo’n mega bedrijf.
Ik ken dhr Kroymans niet maar vind dit schaamte voor de Nederlandse autohandel.
Maar a.u.b wat een arrogantie en ons kan niets gebeuren onder het verkoperscorps.
Totaal geen besef van wat je opmoetbrengen voor je werkgever( Frits Kroymans) voor je rendabel bent.
Hoogmoed komt voor de val, hoge bomen vallen veel wind.
Ik hoop dat het mij niet overkomt, het enigste wat ik wil zeggen niet alleen naar boven kijken.
Veel sterkte in deze voor jullie onschuldige moeilijke tijd.

Fernando Yastrxembiec
Inkoper bij een bekend bedrijf

Geplaatst door: Fernando Yastrxembiec op

Ook hier wordt de boodschapper van het slechte nieuws (M. de Vries) onthoofd. Was Gerard Jansen niet de afgelopen vier jaren verantwoordelijk voor de jaarlijkste verliezen van tientallen miljoenen. Was hij niet degene die al die auto’s bestelde waarvan er nu heel veel onverkoopbaar in Europa staan. Gerard is net op tijd Breukelen ontvlucht om in Leusden op het Pon/Audi pluche te gaan zitten. Cijfertovenaar Arno
Monincx werd het ruim een jaar geleden al te heet onder de voeten. De Vries loopt nu een maand in Breukelen en mag de rokende puinhopen van het wanbeleid van een ander opruimen.

Geplaatst door: Rob (ex medewerker) op

Ik wens alle medewerkers van Kroymans veel sterkte in deze turbulente tijd. Voor Kroymans Financial Services mag dan wel geen surseance zijn aangevraagd, alle negatieve berichtgeving zal uiteraard ook op hen invloed hebben.

Geplaatst door: J. Willemse, ex medewerker Kroymans Autolease op

ik denk juist dat milco steeds de puinhopen van andere mag opruimen. Feit dat hij nu weer opduikt om ook in crisis te redden wat er te redden valt siert hem.

ps. ik krijg ook mijn geld niet en ben gefrustreerd en sta dus niet vanaf de zijlijn lekker mee te lullen.

Geplaatst door: kc op

Groot geworden door……
en nu weer klein worden door….

Geplaatst door: JP op

Toch ook een beetje medelijden met Dhr. M. de Vries. Ook hij moet nu natuurlijk enige weken, zo niet maanden, wachten op zijn salaris…..
Daar ga ik van uit, want dat is wel zo eerlijk…

Geplaatst door: eerlijk duurt het langst op

frits heeft nog vele miljoenen over. als hij zijn personeels eens tegemoet wil komen….betaal de eerste maand uit je eigen zak met geld, dan heeft je personeel ook minder te verduren door de fouten die je zelf gemaakt hebt

Geplaatst door: m.ilcofan op

Jongens Frits kan dat misschien 1 maand. Maar als je iedere maand 7 miljoen aan salaris moet over maken houd hij het ook niet lang vol. Kroymans heeft er vorige week alles aan gedaan om de salarissen van de medewerkers te betalen voordat surseance aangrvraagd werd. Het is de schuld van die geweldige banken dat het niet gestord is.

mvgr

Geplaatst door: Salaris op

Als Mr. Frits het dan echt zo erg vind voor zijn personeel, dan zou hij nu hier zijn en bij de mensen langs gaan, maar hij zit lekker met zijn ballen in de zon. Het is toch ook niet meer menselijk dat een x aantal bedrijven nu gewoon nog de klanten moeten helpen, terwijl niets meer werkt! Dat hou je toch ook geen 2 weken meer vol? en dan te bedenken dat je nog maar moet wachten tot je je salaris ontvangt en niet in de schulden komt!! rondom schandalig

Geplaatst door: schandalig op

En Frits huilie huilie doen in de Telegraaf…

Geplaatst door: Peter op

Wees volwassen en eerlijk, als je zegt dat je er alles aan hebt gedaan, doe dat dan nu ook: betaal gewoon netjes de salarissen en andere verpichtingen (er is ook nog zoiets als Citadel Enterpices; een hele aardige cashcow van Kroymans en op dit moment groter dan Kroymans Corporation) en tref met het UWV een goede regeling voor de komende maanden. Zo blijven alle mensen die er de afgelopen tijd alles aan hebben gedaan om te redden wat er te redden valt enigszins uit de acute problemen; het wordt voor hen nog moeilijk genoeg de komende tijd.

Geplaatst door: Ferdi op

En dan lezen we in de Telegraaf dat de classic F1 hobby van FK ook via KC is gegaan. Maanden tegen het personeel roepen dat er een stapje extra gedaan moet worden en dat ieder dubbeltje omgedraaid moet worden, en zelf prive kostenslurpende raceactiviteiten ondernemen. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat een RVC dit goed heeft gevonden?

Geplaatst door: Medewerker op

Eerlijk is eerlijk er zijn fouten gemaakt in het verleden, daar zijn we ondernemers voor. Risico hoort bij het vak en als het helemaal mis gaat kan dit de consequentie zijn. Alleen is het niet FK die de dagelijkse fouten heeft gemaakt maar de COO, die van mensen ontslaan een tweede natuur heeft gemaakt en die wegsturen met ene grote zak geld. Wij zijn dealer van een KC merk en hebben nog nooit iemand die meegemaakt die en niet geliefd is bij de dealers en niet bij het personeel of bij de leveranciers. De man denkt dat die met Monopoly geld speelt en met poppetjes en niet met mensen. De visie van die man is doordrenkt van een waanidee dat hij de enige is die het snapt en van weinig realiteit zin en besef van de werkelijke wereld. Vooral niet als je alleen maar jaknikkers om je heen verzameld. KIA was in het begin een succes, maar dat was een uitstekende Sorento, die terecht een succesnummer is gebleken, kijk je naar de RODI ook toen waren wij de dealers al niet echt happy met de verdeel en heers politiek van deze COO.

Geplaatst door: dealer op

eerlijk is eerlijk maar als het spel zo gespeeld word kan frits nog wel wat terug verwachten. ik hoop dat hij nog kan slapen! In ieder geval gaan wij alvast een bord in de voortuin zetten want wie kan er nu 3 maanden zonder salaris.

Geplaatst door: S.murf op

Kan een COO werkelijk zoveel invloed hebben? Wat is dit voor bedrijf. Een COO legt neem ik aan verantwoording af aan de CEO, daarnaast zal de CFO hem geadviseerd hebben. Een RVC zou de directie moeten controleren, en daarboven zou FK e.e.a. in de gaten hebben moeten houden, het zijn tenslotte zijn centen. Als de betreffende COO zoveel kan aanrichten moeten de eerder genoemden zich helemaal kapotschamen!

Geplaatst door: Outsider op

wat helemaal een schande is dat de monteurs nog wel allemaal moeten werken en dat we aan de klanten moeten vragen of ze aub cash willen betalen, zodat we de onderdelen voor de volgende klant kunnen kopen!!!! Geen systeem wat werkt, geen gegevens… Dit hou je toch geen 3 weken meer vol!!! We doen het voor onze klanten, maar als we straks thuis zitten met maar 75% van je loon…dan denken we ohja we deden het voor onze klanten.. Nou sorry hoor!!! Maar de hoge heren van Kroymans hebben daar maling aan, die zorgen wel dat ze hun eigen zakken gevuld hebben, krijgen waarschijnlijk nog een flinke oprot premie ook!!! en alle harde werkers die ervoor gezorgd hebben dat er geld binnenkwam..die kunnen ernaar fluiten!!! Thanx Kroymans

Geplaatst door: medewerker op

En Frits maar huilen in de krant: “Ik heb er alles aan gedaan…”

…tja.. alles aan gedaan om z’n eigen centjes veilig te stellen! De winstgevende bedrijven uit KC gehaad en in Citadel geplaatst. De lease en verzekerings bedrijven in een stichting gestopt een aantal weken voor de ondergang. Erg sjeik allemaal.. ahum.. Frits, alle directeuren: de curator weet u wel te vinden!

Geplaatst door: Medewerker op

En dan te bedenken dat de medewerkers van Kroymans Corporation zijn ondergebracht in Citadel, en dus wel gewoon hun salaris krijgen.
Lekker solidair Willem

Geplaatst door: Carel op

@ Steun Kroymans
Klopt: Frits heeft grote ondernemersrisico’s genomen. En er ook veel aan overgehouden (geld!!). De risico’s dragen de werknemers nu, door geen loon te ontvangen en door te moeten werken zonder enige middelen, zelfs zonder verkoopproducten. Pfff, ondernemersrisico’s…Maar zeker weten, Frits komt er wel weer bovenop!

Geplaatst door: Iemand zonder inkomen, maar wel met vaste lasten op

Aan een ieder die bij Kroymans heeft gewerkt…VEEL STERKTE VOOR DE KOMENDE TIJD!! Ook ik heb jarenlang bij Kroymans gewerkt en zit als een hoop hier nu thuis. Zonder salaris en zonder enige info m.b.t. de stand van zaken. We vernemen alles maar dan ook alles via websites als deze!! Dat er wanbeleid gevoerd is is duidelijk. Heb momenteel nog niet het lef om voorbeelden te geven maar als ik lees dat Mr Frits weer een vliegtuigje geleverd heeft gekregen twv 7 miljoen euro dan zakt bij mij mijn broek af!!! Dit is allemaal geld van financieerders of van ons medewerkers die vanwege o.a.
dit soort zaken geen salaris meer ontvangen! Mr. Frits “ik heb er alles aan gedaan” is een mooi politiek antwoord maar voor uw personeel heeft u nog nooit gezorgd!! In deze moeilijke tijden is Mr. Frits zeggen en schrijven 0 keer op het toneel verschenen om zijn personeel in te lichten. Sterker nog Mr. Frits nam liever de tijd om de telegraaf een exclusief interview te geven zodat het personeel de dag erna het online kon lezen dat het importschap van Cadillac, Corvette & Hummer er per einde 2010 zou ophouden. Altijd leuk als je als personeel zijnde dit soort berichten via een website moet vernemen.

Nogmaals voor diegene die bij Kroymans hebben gewerkt; ALLE STERKTE TOEGEWENST en we vinden allemaal wel weer een nieuwe job en hopelijk kunnen we dan eindelijk weer met plezier werken!!

Geplaatst door: J op

ik hoop dat alle hoge heren door de ficus zo aan gepakt worden dat jen zo arm als een kerk rat worden wie geen bedrijf normaal laten werekn verdiend niet beter

Geplaatst door: joopwillekes op
Kroymans-personeel: twee maanden op geld wachten - Automobielmanagement.nl

Kroymans-personeel: twee maanden op geld wachten

Het personeel van Kroymans moet geruime tijd op zijn salaris wachten. UWV garandeert weliswaar de uitbetaling ervan maar de procedure neemt zes tot acht weken in beslag. Het wordt veroorzaakt door de surseance voor Kroymans Corporation.

De periode is overigens korter dan de gebruikelijke zes tot twaalf weken. "Dat komt door het feit dat wij de gegevens allemaal volledig geautomatiseerd kunnen aanleveren", aldus woordvoerder Milco de Vries, voormalig coo en momenteel ad interim-baas van Kroymans Import Europe. "Wij zijn ervan uit gegaan dat UWV de salarissen onmiddellijk zou uitkeren maar dat blijkt niet het geval. Zij volgen een standaard procedure. Wij betreuren dit zeer want wij realiseren ons dat dit voor veel van onze mensen problematisch is."
Omdat surceance van betaling is aangevraagd en verkregen voor de holding Kroymans Corporation BV geldt het voor al het personeel. "Er gaat geen cent in of uit", aldus een andere woordvoerder. Er is ook surseance aangevraagd en verkregen voor Kroymans Import Europe BV, Kroymans Retail Groep BV en Kroymans Car Import BV. Aanstaande maandag 30 maart wordt een faillissement aangevraagd voor Kroymans Import Europe BV.
UWV (Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen) is een Nederlandse overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de werknemersverzekeringen WW, WAO, WIA en de Ziektewet. UWV is verder houdster van de Polisadministratie, een van de basisregistraties van de Nederlandse overheid.

 

Reacties

Dan ga ik ervan uit dat we van Frits of Milco alvast een voorschot krijgen….. Bedankt alvast!

Geplaatst door: K. Bouter (KRG) op

ga nooit ergens van uit en neem niets aan (behalve dat voorschot)
ontzettend slecht dit.

Geplaatst door: Medewerker op

Jullie gingen ervan uit dat het UWV direct zou uitbetalen. Wij als werknemers gingen ervan uit om deze maand salaris te ontvangen! Problematisch is nog zacht uitgedrukt…

Geplaatst door: S. Murf op

Dit is echt schandalig. Een gezond importbedrijf als Kia wordt meegezogen in een faillissement welke tot stand is gekomen door wanbeleid.

De afgelopen jaren is de heer De Vries mede verantwoordelijk geweest voor het beleid van Kroymans en is dus ook mede-verantwoordelijk voor het faillissement.

Het is werkelijk schandalig om vervolgens de schuld van het niet betalen van salarissen bij het UWV neer te leggen.

Kroymans schuift de verantwoordelijkheden van zich af op de welbekende hautaine wijze en legt de (financiele) gevolgen bij de belastingbetaler neer!

Geplaatst door: jan op

’t zijn warempel net mensen daar bij K……s, maar ik wens iedereen sterkte, ook de Kroymansen, want ook zij hebben dit niet direct kunnen voorzien, want als de bomen tot in de hemel groeien weet iedereen wel hoe het moet, maar nu weet niemand het meer, ik ook niet.

Geplaatst door: ap op

En Frits maar lekker op zijn vakantieadres blijven zitten en zich totaal niet bekommeren om de mensen welke HEM hebben geholpen om rijk te worden. SCHANDALIG!!

Geplaatst door: Paco op

Niets aan de hand, geen reden tot paniek….als we allemaal gaan denken dat het niet swordt dan wordt het ook niets….hoe vaak dat de medewerkers in voorgehouden…schande. En als je het verknalt bij een merk, word je gewoon MD van een andere Kroymans tak…zo ging dat daar…en nu zie je het resultaat.

Geplaatst door: Ronald op

Frits heeft er gelukkig alles aan gedaan!!!!

Geplaatst door: frits op

Die voormalige Coo, kan zelfs niet eens informatie verstrekken over datum uitbetaling die juist is. Met 1 telefoontje had hij geweten wat zeer veel mensen weten, dat het minimaal 6 weken duurt. Wat een ontzettende oen. Frits zit in nog meer zaken met van Heck o.a. Die zullen wel worden meegezogen.

Geplaatst door: Jobelia op

Al die medewerkers die niets kunnen,weinig toevoegen,overbodig zijn en veel te veel kosten zullen hieronder wel hun frustraties hebben aangegeven ik denk dat de hard werkende MONTEUR nog steeds aan het werk is.

Geplaatst door: willem op

Onze “grote vriend” Milco heeft door zijn beleid bij Kia duidelijk aan getoond dat hij GEEN bedrijf kan leiden met hem aan het bewind zal het altijd lijden blijven.

Geplaatst door: Peter op

Milco probeert zijn straatje schoon te vegen, maar het is Milco die er een puinhoop van heeft gemaakt, die mensen die hart voor de zaak hadden met tienduizenden euros oprotpremie heeft weggestuurd omdat die alleen maar jaknikkers wil. Maar goed het is niet zijn geld wat die verbrandt. Hij had beter zijn tijd en aandacht kunnen besteden aan een krachtige lobby richting Den Haag ipv als een mak lammetje achter de RAI lopen. Alles wat Milco aanraakt is mislukt: directauto, ssangyong, retail, functie van COO, zijn websites van vroeger en het enige wat gelukt is KIA, heeft die aan Wim Busser te danken, dat was een kanjer, maar ja ook weggestuurd door Milco met weet ik niet hoeveel geld van Frits!

Geplaatst door: medewerker op

Hoe is het mogelijk dat iemand zo’n uitspraak doet. We zijn er vanuit gegaan…Als de heer de Vries zo al zijn beslissingen heeft genomen zonder het daadwerkelijk te onderzoeken snap ik wel een beetje waar het fout gegaan is.

Geplaatst door: Joop op

Hoe hypocriet kan je zijn?

Eerst doet de heer De Vries het voorkomen alsof het faillissement van de Cadillac-tak van Kroymans door General Motors wordt veroorzaakt omdat GM, nadat Kroymans de business heeft verprutst, het bedrijf op het laatste moment niet wil/kan redden.

En nu stelt De Vries dat het aan het UWV ligt dat de salarissen niet worden betaald?!!

Ongeloofelijk…! Het doet me pijn dat een prachtig bedrijf als Kroymans door mis-management (van o.a. diezelfde De Vries) ten gronde is gericht.

Voor ons als personeel zal er weinig meer te redden zijn en is het wachten op het UWV. Van Kroymans hoeven we als personeel niets meer te verwachten…

Trouwens, ook voor de informatievoorziening zijn we (zoals al langere tijd gebruikelijk) weer aangewezen op Autotelegraaf.nl en websites zoals deze!

Het is werkelijk een schande!!

Zouden Frits, Milco, Ivo en consorten zich nog DURVEN te vertonen op de AutoRAI?

Geplaatst door: Medewerker 2 op

De bedrijven van KC zijn kapot gemaakt door de zogenaamde “”managers”. Vrindjes uit t circuit die nog geen snoepwinkel voor een lagere school draaiende kunnen houden, maar wel met een attitude en bullshit de boel verzieken. Vervolgens lekker benchmarken en snijden (all business is toch local?) en voila, het resultaat. Ik hoop dat de mensen van de werkvloer snel een nieuw bestaan vinden en de KC innercircle: er is vast ergens nog wel wat te verkloten!

Geplaatst door: ex medewerker kc op

Ik ben medewerker van Kia Nederland, en heb ook te horen gekregen dat het salaris voorlopig niet gaat komen. Kroymans is niet kapot gemaakt door de economische crisis, maar door die eikels in Hilversum. Waaronder de grootste eikel Milco de Vries.
Wat denkt die nou wel, dat het UWV meteen gaat betalen, trouwens normaal gesproken is het 6 tot 8 weken wachten op je geld. Maar heb van het UWV vernomen dat de wachttijd inmiddels is opgelopen tot 10 á 12 weken. Dat betekent een bord in de tuin om m’n huis te verkopen, want wie kan er nou 3 maanden zonder salaris? Jullie moeten je in Hilversum allemaal diep schamen. Ik hoop dat Kia wordt overgenomen door een geschikte kandidaat die wel hart voor z’n personeel heeft, en mensen niet als oud vuil behandeld.

Geplaatst door: Medewerker Kia (Kroymans) op

Volgens mij vergeten jullie Dhr van Soest. Deze man is het meest verantwoordelijk voor deze situatie. Meneer Kroymans heeft zich gewoon laten bestelen door heel erg veel directeuren.

Geplaatst door: Wim Simons op

Beste Frits laat iedereen maar lullen! Je bent een uitstekende werkgever. Je hebt als een echte ondernemer risico genomen. Ik weet zeker dat het voor de meeste medewerkers wel goed gaat komen. Het zijn erg vervelende weken voor iedereen die Kroymans een warm hart toe draagt. We komen er zeker bovenop!!!!!!

Geplaatst door: Steun Kroymans op

Triest voor mijn ex-KC collega’s. Jammer dat zij de dupe worden en MdV en ’t incestueuze, met tot de oksels bruine armen, kluppie rond Milco waarschijnlijk buiten schot blijven. Sterkte!

Geplaatst door: John op

Tjonge, dus nu heeft Milco de Vries het opeens allemaal gedaan. volgens mij heeft die een enorm succes gemaakt van Kia Nederland en daarna getracht de Ssang Yong puinhoop van een ander op te ruimen, geldt trouwens ook voor Caillac. Maar triest is dit alles natuurlijk wel voor alle medewerkers.

Geplaatst door: Michael op

@Michael.Klopt, onder Milco is Kia enorm gegroeid. Hij heeft daar het Hyundai kunstje gekopieerd wat ie van Bert Kreber heeft afgekeken. Daarnaast had hij natuurlijk de modellen mee. (sorento) Jarenlang de cash-cow van Kia, nu deze is weggevallen blijft er ook daar weinig meer te cashen.

Geplaatst door: Roef op

Zo’n 5 jaar geleden was ik zo trots als een Pauw. Ik was aangenomen bij een dealerbedrijf dat onder de vlag van Kroymans valt. Eind 2008 werd ons nog op het hart gedrukt dat overname naar de Pouw groep nog slechts een formaliteit zou zijn. We hoefden ons absoluut geen zorgen te maken. Helaas mijn vertrouwen en dat van velen andere is inmiddels geschonden. Jaren van inzet worden beloond met het op internet lezen wat ons momenteel te wachten staat, zelfs de vestigingsmanager krijgt niet de kans deze informatie persoonlijk over te dragen naar zijn mensen. Treurig,het had zo anders kunnen zijn. Maar ik had het kunnen weten, de vele wisselingen, dan weer rechtsom dan weer linksom, slechte communicatie (of beter gezegd geen), groot zijn wil helaas niet alles zeggen! Collega’s ik wens jullie sterkte en ondanks alles gaan we door tot het bittere einde! We zullen eens laten zien wat inzet tonen is, aan ons zal het in ieder geval niet liggen!

Geplaatst door: medewerkster op

In eerste instantie wie had dit verwacht?
Kroymans verwacht je toch genoeg solvabiliteit.
Echter regelmatig als inkoper verwacht bezocht ik een vestiging.
Dit kon dhr Kroymans echt niet meer zelfstandig beoordelen, bij zo’n mega bedrijf.
Ik ken dhr Kroymans niet maar vind dit schaamte voor de Nederlandse autohandel.
Maar a.u.b wat een arrogantie en ons kan niets gebeuren onder het verkoperscorps.
Totaal geen besef van wat je opmoetbrengen voor je werkgever( Frits Kroymans) voor je rendabel bent.
Hoogmoed komt voor de val, hoge bomen vallen veel wind.
Ik hoop dat het mij niet overkomt, het enigste wat ik wil zeggen niet alleen naar boven kijken.
Veel sterkte in deze voor jullie onschuldige moeilijke tijd.

Fernando Yastrxembiec
Inkoper bij een bekend bedrijf

Geplaatst door: Fernando Yastrxembiec op

Ook hier wordt de boodschapper van het slechte nieuws (M. de Vries) onthoofd. Was Gerard Jansen niet de afgelopen vier jaren verantwoordelijk voor de jaarlijkste verliezen van tientallen miljoenen. Was hij niet degene die al die auto’s bestelde waarvan er nu heel veel onverkoopbaar in Europa staan. Gerard is net op tijd Breukelen ontvlucht om in Leusden op het Pon/Audi pluche te gaan zitten. Cijfertovenaar Arno
Monincx werd het ruim een jaar geleden al te heet onder de voeten. De Vries loopt nu een maand in Breukelen en mag de rokende puinhopen van het wanbeleid van een ander opruimen.

Geplaatst door: Rob (ex medewerker) op

Ik wens alle medewerkers van Kroymans veel sterkte in deze turbulente tijd. Voor Kroymans Financial Services mag dan wel geen surseance zijn aangevraagd, alle negatieve berichtgeving zal uiteraard ook op hen invloed hebben.

Geplaatst door: J. Willemse, ex medewerker Kroymans Autolease op

ik denk juist dat milco steeds de puinhopen van andere mag opruimen. Feit dat hij nu weer opduikt om ook in crisis te redden wat er te redden valt siert hem.

ps. ik krijg ook mijn geld niet en ben gefrustreerd en sta dus niet vanaf de zijlijn lekker mee te lullen.

Geplaatst door: kc op

Groot geworden door……
en nu weer klein worden door….

Geplaatst door: JP op

Toch ook een beetje medelijden met Dhr. M. de Vries. Ook hij moet nu natuurlijk enige weken, zo niet maanden, wachten op zijn salaris…..
Daar ga ik van uit, want dat is wel zo eerlijk…

Geplaatst door: eerlijk duurt het langst op

frits heeft nog vele miljoenen over. als hij zijn personeels eens tegemoet wil komen….betaal de eerste maand uit je eigen zak met geld, dan heeft je personeel ook minder te verduren door de fouten die je zelf gemaakt hebt

Geplaatst door: m.ilcofan op

Jongens Frits kan dat misschien 1 maand. Maar als je iedere maand 7 miljoen aan salaris moet over maken houd hij het ook niet lang vol. Kroymans heeft er vorige week alles aan gedaan om de salarissen van de medewerkers te betalen voordat surseance aangrvraagd werd. Het is de schuld van die geweldige banken dat het niet gestord is.

mvgr

Geplaatst door: Salaris op

Als Mr. Frits het dan echt zo erg vind voor zijn personeel, dan zou hij nu hier zijn en bij de mensen langs gaan, maar hij zit lekker met zijn ballen in de zon. Het is toch ook niet meer menselijk dat een x aantal bedrijven nu gewoon nog de klanten moeten helpen, terwijl niets meer werkt! Dat hou je toch ook geen 2 weken meer vol? en dan te bedenken dat je nog maar moet wachten tot je je salaris ontvangt en niet in de schulden komt!! rondom schandalig

Geplaatst door: schandalig op

En Frits huilie huilie doen in de Telegraaf…

Geplaatst door: Peter op

Wees volwassen en eerlijk, als je zegt dat je er alles aan hebt gedaan, doe dat dan nu ook: betaal gewoon netjes de salarissen en andere verpichtingen (er is ook nog zoiets als Citadel Enterpices; een hele aardige cashcow van Kroymans en op dit moment groter dan Kroymans Corporation) en tref met het UWV een goede regeling voor de komende maanden. Zo blijven alle mensen die er de afgelopen tijd alles aan hebben gedaan om te redden wat er te redden valt enigszins uit de acute problemen; het wordt voor hen nog moeilijk genoeg de komende tijd.

Geplaatst door: Ferdi op

En dan lezen we in de Telegraaf dat de classic F1 hobby van FK ook via KC is gegaan. Maanden tegen het personeel roepen dat er een stapje extra gedaan moet worden en dat ieder dubbeltje omgedraaid moet worden, en zelf prive kostenslurpende raceactiviteiten ondernemen. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat een RVC dit goed heeft gevonden?

Geplaatst door: Medewerker op

Eerlijk is eerlijk er zijn fouten gemaakt in het verleden, daar zijn we ondernemers voor. Risico hoort bij het vak en als het helemaal mis gaat kan dit de consequentie zijn. Alleen is het niet FK die de dagelijkse fouten heeft gemaakt maar de COO, die van mensen ontslaan een tweede natuur heeft gemaakt en die wegsturen met ene grote zak geld. Wij zijn dealer van een KC merk en hebben nog nooit iemand die meegemaakt die en niet geliefd is bij de dealers en niet bij het personeel of bij de leveranciers. De man denkt dat die met Monopoly geld speelt en met poppetjes en niet met mensen. De visie van die man is doordrenkt van een waanidee dat hij de enige is die het snapt en van weinig realiteit zin en besef van de werkelijke wereld. Vooral niet als je alleen maar jaknikkers om je heen verzameld. KIA was in het begin een succes, maar dat was een uitstekende Sorento, die terecht een succesnummer is gebleken, kijk je naar de RODI ook toen waren wij de dealers al niet echt happy met de verdeel en heers politiek van deze COO.

Geplaatst door: dealer op

eerlijk is eerlijk maar als het spel zo gespeeld word kan frits nog wel wat terug verwachten. ik hoop dat hij nog kan slapen! In ieder geval gaan wij alvast een bord in de voortuin zetten want wie kan er nu 3 maanden zonder salaris.

Geplaatst door: S.murf op

Kan een COO werkelijk zoveel invloed hebben? Wat is dit voor bedrijf. Een COO legt neem ik aan verantwoording af aan de CEO, daarnaast zal de CFO hem geadviseerd hebben. Een RVC zou de directie moeten controleren, en daarboven zou FK e.e.a. in de gaten hebben moeten houden, het zijn tenslotte zijn centen. Als de betreffende COO zoveel kan aanrichten moeten de eerder genoemden zich helemaal kapotschamen!

Geplaatst door: Outsider op

wat helemaal een schande is dat de monteurs nog wel allemaal moeten werken en dat we aan de klanten moeten vragen of ze aub cash willen betalen, zodat we de onderdelen voor de volgende klant kunnen kopen!!!! Geen systeem wat werkt, geen gegevens… Dit hou je toch geen 3 weken meer vol!!! We doen het voor onze klanten, maar als we straks thuis zitten met maar 75% van je loon…dan denken we ohja we deden het voor onze klanten.. Nou sorry hoor!!! Maar de hoge heren van Kroymans hebben daar maling aan, die zorgen wel dat ze hun eigen zakken gevuld hebben, krijgen waarschijnlijk nog een flinke oprot premie ook!!! en alle harde werkers die ervoor gezorgd hebben dat er geld binnenkwam..die kunnen ernaar fluiten!!! Thanx Kroymans

Geplaatst door: medewerker op

En Frits maar huilen in de krant: “Ik heb er alles aan gedaan…”

…tja.. alles aan gedaan om z’n eigen centjes veilig te stellen! De winstgevende bedrijven uit KC gehaad en in Citadel geplaatst. De lease en verzekerings bedrijven in een stichting gestopt een aantal weken voor de ondergang. Erg sjeik allemaal.. ahum.. Frits, alle directeuren: de curator weet u wel te vinden!

Geplaatst door: Medewerker op

En dan te bedenken dat de medewerkers van Kroymans Corporation zijn ondergebracht in Citadel, en dus wel gewoon hun salaris krijgen.
Lekker solidair Willem

Geplaatst door: Carel op

@ Steun Kroymans
Klopt: Frits heeft grote ondernemersrisico’s genomen. En er ook veel aan overgehouden (geld!!). De risico’s dragen de werknemers nu, door geen loon te ontvangen en door te moeten werken zonder enige middelen, zelfs zonder verkoopproducten. Pfff, ondernemersrisico’s…Maar zeker weten, Frits komt er wel weer bovenop!

Geplaatst door: Iemand zonder inkomen, maar wel met vaste lasten op

Aan een ieder die bij Kroymans heeft gewerkt…VEEL STERKTE VOOR DE KOMENDE TIJD!! Ook ik heb jarenlang bij Kroymans gewerkt en zit als een hoop hier nu thuis. Zonder salaris en zonder enige info m.b.t. de stand van zaken. We vernemen alles maar dan ook alles via websites als deze!! Dat er wanbeleid gevoerd is is duidelijk. Heb momenteel nog niet het lef om voorbeelden te geven maar als ik lees dat Mr Frits weer een vliegtuigje geleverd heeft gekregen twv 7 miljoen euro dan zakt bij mij mijn broek af!!! Dit is allemaal geld van financieerders of van ons medewerkers die vanwege o.a.
dit soort zaken geen salaris meer ontvangen! Mr. Frits “ik heb er alles aan gedaan” is een mooi politiek antwoord maar voor uw personeel heeft u nog nooit gezorgd!! In deze moeilijke tijden is Mr. Frits zeggen en schrijven 0 keer op het toneel verschenen om zijn personeel in te lichten. Sterker nog Mr. Frits nam liever de tijd om de telegraaf een exclusief interview te geven zodat het personeel de dag erna het online kon lezen dat het importschap van Cadillac, Corvette & Hummer er per einde 2010 zou ophouden. Altijd leuk als je als personeel zijnde dit soort berichten via een website moet vernemen.

Nogmaals voor diegene die bij Kroymans hebben gewerkt; ALLE STERKTE TOEGEWENST en we vinden allemaal wel weer een nieuwe job en hopelijk kunnen we dan eindelijk weer met plezier werken!!

Geplaatst door: J op

ik hoop dat alle hoge heren door de ficus zo aan gepakt worden dat jen zo arm als een kerk rat worden wie geen bedrijf normaal laten werekn verdiend niet beter

Geplaatst door: joopwillekes op