De periode is overigens korter dan de gebruikelijke zes tot twaalf weken. "Dat komt door het feit dat wij de gegevens allemaal volledig geautomatiseerd kunnen aanleveren", aldus woordvoerder Milco de Vries, voormalig coo en momenteel ad interim-baas van Kroymans Import Europe. "Wij zijn ervan uit gegaan dat UWV de salarissen onmiddellijk zou uitkeren maar dat blijkt niet het geval. Zij volgen een standaard procedure. Wij betreuren dit zeer want wij realiseren ons dat dit voor veel van onze mensen problematisch is."
Omdat surceance van betaling is aangevraagd en verkregen voor de holding Kroymans Corporation BV geldt het voor al het personeel. "Er gaat geen cent in of uit", aldus een andere woordvoerder. Er is ook surseance aangevraagd en verkregen voor Kroymans Import Europe BV, Kroymans Retail Groep BV en Kroymans Car Import BV. Aanstaande maandag 30 maart wordt een faillissement aangevraagd voor Kroymans Import Europe BV.
UWV (Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen) is een Nederlandse overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de werknemersverzekeringen WW, WAO, WIA en de Ziektewet. UWV is verder houdster van de Polisadministratie, een van de basisregistraties van de Nederlandse overheid.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding