Voor Zwolle is het dealerschap overgenomen van autobedrijf Janse, dat in december failliet ging. Wensink ziet de overname van het dealerschap als een welkome aanvulling op de huidige activiteiten voor Mercedes en Smart, zeker nu de autobranche onder zware druk staat. "De Duitse degelijkheid onder één dak met Italiaanse sportiviteit. Dat bijt elkaar zeker niet", zegt Wensink-woordvoerder Taco de Jong in dagblad De Stentor. "Alfa past goed bij onze visie die we al jaren hanteren voor Mercedes."
Wensink heeft in een tijdsbestek van vier weken het dealerschap voor Alfra Romeo overgenomen. "Voor ons geldt dat we het dealerschap kunnen inpassen binnen onze huidige goed draaiende organisatie", stelt De Jong. "Het is dus aanvullend. Bovendien hebben we hier enkele mensen met een Alfa-verleden rondlopen."
Maar de huidige recessie gaat ook ook Wensink, onderdeel van Astrum Automotive, niet voorbij. Behalve dalende verkoopcijfers speelt ook mee dat Mercedes ‘per jaar een technische vooruitgang boekt van vijf procent’. Dat houdt in dat er jaarlijks minder auto’s in de werkplaats komen voor reparaties en onderhoud. Om inkrimping en ontslag van personeel te voorkomen moet gezocht worden naar een andere invulling. De Alfa Romeo past daar fraai in. Wensink heeft 25 vestigingen ten noorden van Nijmegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding