En de kersverse directeur Jan Wouter Kleinjan van Alfa Romeo Nederland roemt zijn personeel, dat in groten getale op de stand staat. "Ondanks dat er deze maand geen salaris is uitbetaald, is iedereen toch hier naartoe gekomen", vertelt hij in de Volkskrant. "Op eigen kosten, want ook de tankpassen zijn geblokkeerd. Daar heb ik veel respect voor. Mensen die niks betaald krijgen, kunnen ook denken: fuck you, ik blijf thuis."
Alfa Romeo wordt in Nederland geïmporteerd door Kroymans, dat op de rand van faillissement zweeft. Daardoor staan duizend banen op de tocht. Bijna alle merken die Kroymans importeert (onder meer Kia, Saab, Jaguar en Cadillac) staan op de AutoRai. De Rai heeft de openstaande rekeningen van Kroymans grotendeels op zich genomen. Rai-expositiedirecteur Fernand Molenschot zegt in Het Financieele Dagblad dat alle rekeningen vooraf zijn voldaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding