Autodrôme vraagt ontslag aan voor 250 mensen

Multimerkdealer Autodrôme, met vestigingen in Groningen en Drenthe heeft vanmorgen ontslag aangevraagd voor zijn totale personeelsbestand van 250 mensen.

Het bedrijf, één van de grootste autoverkoopbedrijven in het noorden van het land met hoofdkantoor in Hoogeveen en vestigingen in Groningen, Emmen, Winschoten en Leek

heeft alleen faillissement aangevraagd voor een onderdeel waar het personeel is ondergebracht en niet voor de rest van het bedrijf. Dit meldt de vakbond CNV metaaltechniek.
Het bedrijf heeft verder een onderdeel voor bedrijfswagens, een leaseafdeling, een schadeherstelbedrijf, en autoboulevards waar de merken Fiat, Hyundai, Chevrolet, Opel, Mitsubishi, Nissan, Mazda, Renault en Dacia verkocht worden. Volgens het Nederlands Dagblad heeft Autodrôme vandaag met onmiddellijke ingang al haar vestigingen in Hoogeveen, Emmen, Groningen, Assen en Leek gesloten  nadat werknemers te horen hadden gekregen dat ze op straat werden gezet.
Bestuurder Wilko van Niejenhuis van de CNV Bedrijvenbond zei tegen het ND: "Ik wil kijken of wij hier als vakbond iets tegen kunnen doen. Mensen zijn van de één op de andere dag hun baan en hun inkomen kwijt. Dit heeft grote consequenties voor hen en hun gezinnen.”
Autobezitters kunnen hun auto, mits die buiten staat en men zelf een sleutel heeft, ophalen. In de showrooms staan nog auto’s maar de werkplaatsen zijn leeg.

Reacties

Wat een achterlijke gang van zake. Bij Kroymans is het tenminste nog op een nette manier gegaan maar dit is gewoon vuil werk.

Geplaatst door: JaapXL op

beste jaap, ik begrijp je reactie, maar je weet niet hoe deze beslissing om te handelen tot stand is gekomen. als je weet hoe sommige financiers kunnen handelen, dan past het geen wat boven te lezen is in dat plaatje.

Geplaatst door: erick op

Autodrome heeft keurig gehandeld! Als ze geen faillissement hadden aangevraagd voor het onderdeel waar het personeel onder valt, hadden de werknemers geen inkomen meer gekregen! Nu krijgen ze betaalt via het UWV. En Verheijen heeft het keurig gedaan, want hij heeft het uitbetalen van zijn personeel gewoon door laten gaan ten koste van de belasting! en daarvoor is hij persoonlijk aansprakelijk!

Geplaatst door: Klaas op

en de toeleveranciers zijn weer de dupe,dat die ten ondergaan aan dit soort praktijken denkt niemand bij na ook daar werken mensen met een gezin te onderhouden
of kunnen die ook bij verheijen komen eten.

Geplaatst door: frits op
Autodrôme vraagt ontslag aan voor 250 mensen - Automobielmanagement.nl

Autodrôme vraagt ontslag aan voor 250 mensen

Multimerkdealer Autodrôme, met vestigingen in Groningen en Drenthe heeft vanmorgen ontslag aangevraagd voor zijn totale personeelsbestand van 250 mensen.

Het bedrijf, één van de grootste autoverkoopbedrijven in het noorden van het land met hoofdkantoor in Hoogeveen en vestigingen in Groningen, Emmen, Winschoten en Leek

heeft alleen faillissement aangevraagd voor een onderdeel waar het personeel is ondergebracht en niet voor de rest van het bedrijf. Dit meldt de vakbond CNV metaaltechniek.
Het bedrijf heeft verder een onderdeel voor bedrijfswagens, een leaseafdeling, een schadeherstelbedrijf, en autoboulevards waar de merken Fiat, Hyundai, Chevrolet, Opel, Mitsubishi, Nissan, Mazda, Renault en Dacia verkocht worden. Volgens het Nederlands Dagblad heeft Autodrôme vandaag met onmiddellijke ingang al haar vestigingen in Hoogeveen, Emmen, Groningen, Assen en Leek gesloten  nadat werknemers te horen hadden gekregen dat ze op straat werden gezet.
Bestuurder Wilko van Niejenhuis van de CNV Bedrijvenbond zei tegen het ND: "Ik wil kijken of wij hier als vakbond iets tegen kunnen doen. Mensen zijn van de één op de andere dag hun baan en hun inkomen kwijt. Dit heeft grote consequenties voor hen en hun gezinnen.”
Autobezitters kunnen hun auto, mits die buiten staat en men zelf een sleutel heeft, ophalen. In de showrooms staan nog auto’s maar de werkplaatsen zijn leeg.

Reacties

Wat een achterlijke gang van zake. Bij Kroymans is het tenminste nog op een nette manier gegaan maar dit is gewoon vuil werk.

Geplaatst door: JaapXL op

beste jaap, ik begrijp je reactie, maar je weet niet hoe deze beslissing om te handelen tot stand is gekomen. als je weet hoe sommige financiers kunnen handelen, dan past het geen wat boven te lezen is in dat plaatje.

Geplaatst door: erick op

Autodrome heeft keurig gehandeld! Als ze geen faillissement hadden aangevraagd voor het onderdeel waar het personeel onder valt, hadden de werknemers geen inkomen meer gekregen! Nu krijgen ze betaalt via het UWV. En Verheijen heeft het keurig gedaan, want hij heeft het uitbetalen van zijn personeel gewoon door laten gaan ten koste van de belasting! en daarvoor is hij persoonlijk aansprakelijk!

Geplaatst door: Klaas op

en de toeleveranciers zijn weer de dupe,dat die ten ondergaan aan dit soort praktijken denkt niemand bij na ook daar werken mensen met een gezin te onderhouden
of kunnen die ook bij verheijen komen eten.

Geplaatst door: frits op