Het bedrijf, één van de grootste autoverkoopbedrijven in het noorden van het land met hoofdkantoor in Hoogeveen en vestigingen in Groningen, Emmen, Winschoten en Leek

heeft alleen faillissement aangevraagd voor een onderdeel waar het personeel is ondergebracht en niet voor de rest van het bedrijf. Dit meldt de vakbond CNV metaaltechniek.
Het bedrijf heeft verder een onderdeel voor bedrijfswagens, een leaseafdeling, een schadeherstelbedrijf, en autoboulevards waar de merken Fiat, Hyundai, Chevrolet, Opel, Mitsubishi, Nissan, Mazda, Renault en Dacia verkocht worden. Volgens het Nederlands Dagblad heeft Autodrôme vandaag met onmiddellijke ingang al haar vestigingen in Hoogeveen, Emmen, Groningen, Assen en Leek gesloten  nadat werknemers te horen hadden gekregen dat ze op straat werden gezet.
Bestuurder Wilko van Niejenhuis van de CNV Bedrijvenbond zei tegen het ND: "Ik wil kijken of wij hier als vakbond iets tegen kunnen doen. Mensen zijn van de één op de andere dag hun baan en hun inkomen kwijt. Dit heeft grote consequenties voor hen en hun gezinnen.”
Autobezitters kunnen hun auto, mits die buiten staat en men zelf een sleutel heeft, ophalen. In de showrooms staan nog auto’s maar de werkplaatsen zijn leeg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding