Na het faillissement van Kia Nederland neemt Kia Motors Europe de import en distributie van Kia in Nederland op zich. Algemeen directeur Cor Baltus is blij met de slagvaardigheid van de Europese en Koreaanse organisatie. "Respect voor president Kim en Europees-verantwoordelijke Chang. Twee weken geleden zaten we met alle betrokken rond de tafel en inmiddels kunnen we volledig van start."
Kia Motors Europe en de bewindvoerders van Kia Nederland hebben de intentie om binnen enkele dagen de definitieve overeenkomst af te sluiten met betrekking tot de verkrijging van de bezittingen van Kia Nederland door de nieuwe Nederlandse Kia-importeur. Cor Baltus: "Het gaat hier om roerend en onroerend goed. Ja, ook de voorraad van ongeveer duizend Kia’s. Die hebben we hard nodig." De nieuwe onderneming zal het overgrote deel van de huidige medewerkers van Kia Nederland een nieuwe arbeidsovereenkomst aanbieden. Naar alle waarschijnlijkheid zal Cor Baltes de Nederlandse tak van Kia Motors blijven leiden. "De organisatie zal iets compacter worden. Dat zal tot een kleine inkrimping van het personeelsbestand leiden. Waar specifiek kan ik nog niet zeggen. Momenteel hebben we 61 fte’s op de loonlijst staan." Of de arbeidsvoorwaarden substantieel veranderen, betwijfelt Baltes, maar kon daar nog geen definitieve uitspraken over doen.
Voor Kia is Nederland in grootte de zesde markt van Europa, met verkopen van meer dan veertienduizend auto’s in 2008, hetgeen overeenkomt met zes procent van Kia’s jaarvolume in de regio. Kia Motors Europe is de Europese verkoop-, marketing- en servicetak van Kia Motors Corporation. Het Europese hoofdkantoor, dat gevestigd is in Frankfurt, is verantwoordelijk voor 29 landen.
Altijd actueel nieuws op www.automobielmanagement.nl

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding