Volgens woordvoerster Diane Kilian van AutoRai loopt het bezoekersaantal achter op de planning maar men hoopt op een eindspurt. De organisatie heeft 270 duizend bezoekers nodig om break-even af te sluiten, zo meldde organisator Molenschot al eerder in AM.

De vorige beurs in 2007 trok AutoRai ongeveer vierhonderdduizend bezoekers. Maar een vergelijking met toen is volgens Kilian niet reëel. ‘Er zijn dertig procent minder auto’s verkocht dus er zijn ook veel minder mensen in de markt die zich oriënteren op een nieuwe auto.’ Ook wijst zij erop dat de autobeurs in 2007 veertien dagen open was en dit jaar maar elf dagen. De AutoRai is open tot en met paaszaterdag.
Bezoekers moeten het doen zonder luxe viplounges en overdadige merkenstands. Toch zijn de reacties van bezoekers volgens Kilian overwegend positief. ‘Maar mensen van de oude stempel missen de autopaleizen.’ (ANP/AFN)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding