Directeur/grootaandeelhouder Jan Pouw ziet nog wel mogelijkheden. ‘Ik ben vanochtend gebeld door General Motors. We zijn bereid ons bod wat aan te passen’, zo meldt FD.nl.

Kroymans en Pouw hadden maanden geleden al een ‘letter of intent’ gesloten over de verkoop van tien Opel-vestigingen, drie schadebedrijven in Zuid-Nederland en een leasebedrijf. Bij deze bedrijfsonderdelen van Kroymans werken in totaal driehonderd mensen.

Toen enkele substantiële onderdelen van Kroymans Corporation onlangs failliet gingen, moest er opnieuw onderhandeld worden. Ditmaal zat Pouw met de curatoren en schuldeisers van Kroymans om de tafel.Donderdag ketste de transactie alsnog af, na amper vijftien minuten onderhandelen op het hoofdkantoor in Hilversum. ‘Het was beslist geen groot gat,’ zegt CNV-bestuurder Dolf Polders in een reactie. Hij is vooral teleurgesteld in de houding van Pouw die hij star noemt. ‘’Wat zij boden zat ver onder de executiewaarde. De werknemers zijn nu de dupe. De dealerbedrijven draaien naar omstandigheden goed.’ Polders heeft het personeel van de betrokken bedrijven vandaag ingelicht. Er dreigt nu een faillissement van de veertien bv’s. Wellicht is er kans op een doorstart van enkele onderdelen.

Jan Pouw zegt dat hij de Kroymans-bedrijven wil voortzetten met 75 procent van de driehonderd werknemers. ‘We hadden de hele organisatie al klaar’, zegt de ondernemer. ‘De bedrijven zijn nog open. Als de curator belt, valt er te praten.’ Hij wil niet zeggen hoe groot het oorspronkelijke verschil was tussen zijn bod en de vraagprijs van de banken van Kroymans.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding