Snoras Bank zou de intentie hebben uitgesproken om gedurende heel 2009 voor de financiering te zorgen. Bovendien meldt de autofabrikant dat in het eerste kwartaal van 2009 vijftien auto’s zijn geproduceerd, inclusief de eerste twee exemplaren van de C8 Aileron. De autofabrikant uit Zeewolde wil met de Aileron vooral in de VS gaan scoren. De eerste leveringen op deze markt zijn voor het derde kwartaal gepland, zo meldt ceo Victor Muller.
In het jaarverslag maakte het concern melding van de noodzaak tot financiering voor 2009 en 2010. Bij het uitblijven van aanvullende middelen zou het voortbestaan van de onderneming in het gedrang komen. Bij de presentatie van de resultaten over het eerste kwartaal van 2009 heeft Spyker ook meer details bekendgemaakt van de super-suv ‘Peking-to-Paris’, die nog dit jaar in productie moet gaan maar de officiële marktintroductie is pas in 2010. Die auto krijgt geen V12 van Volkswagen maar een V8 compressorkrachtbron van Amerikaanse makelij. Dit betekent dat de modelnaam zal worden veranderd van D12 in D8.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding