Dat heeft een woordvoerder van DAF dinsdag gezegd. Het zou gelden voor werknemers die nog geen gebruik maken van de regeling voor werktijdverkorting. Een voorstel hiertoe zou nu bij de ondernemingsraad (or) liggen. ‘We wachten hun formele besluit nog af’, aldus de woordvoerder. Volgens de bonden zou DAF allang besloten hebben door te gaan met de maatregel zonder het advies van de or af te wachten. ‘Ze overtreden de wet op de Ondernemingsraden en volgens de cao mag het ook niet’, aldus een woordvoerder van vakbond de Unie namens alle bonden. De bonden hebben dan ook het overleg over deeltijd-ww opgeschort. DAF heeft veel last van de economische teruggang en heeft al eerder maatregelen getroffen. Zo verdwijnen honderden banen, heeft het bedrijf werktijdverkorting ingevoerd, ligt de productie regelmatig plat en kijkt het naar mogelijkheden voor deeltijd-ww.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding