De samenstelling van het huidige management en de personeelsstructuur van Sator Holding blijven ongewijzigd. Roggeveen stelt dat de nieuwe investeerder Sator als een goed lopend bedrijf ziet, met gezonde ambities en vertrouwen in het beleid. "H2 Equity zal ook niet in de directie plaatsnemen. Wel zullen we ze op zeer regelmatige basis informeren en consulteren. De groeigerichte aanpak van H2 Equity Partners sluit naadloos aan bij onze eigen visie op de ontwikkeling van Sator Holding. Expansie naar Noord-Franktijk en het westen van Duitsland zijn weer reële doelen. In Duitsland zijn we bezig met een overname."  

Een eerste poging om Sator los te krijgen strandde in november 2008 op de geboden prijs. Volgens Roggeveen – die geen bedrag wilde noemen, is de verkoopprijs inmiddels hoger. "Frits Kroymans heeft zijn huid duur verkocht." De overgang in januari van Sator naar Citadel was geen gewenste keuze voor de Schiedammers. "Duidelijk was dat onze expansiemagelijkheden zeer beperkt waren door de financiële situatie bij Kroymans." Roggeveen kreeg binnen enkele maanden meerdere ‘aanzoeken’ voor Sator. "Het was wel duidelijk dat we een zeer begeerde bruid bleken te zijn." Het eerste kwartaal 2009 werd met een omzetgroei afgesloten.

Met 750 medewerkers realiseert Sator een omzet van 275 miljoen euro. Ruim 85 procent van deze omzet wordt binnen de Benelux gerealiseerd. Daarnaast is Sator Holding actief in Noord-Frankrijk en exporteert haar werkmaatschappij Nipparts onderdelen voor Aziatische auto’s naar zeventien landen binnen Europa. Sator Holding kwam in 2005 tot stand uit een fusie van de Van Heck Group en de tot de Kroymans Corporation behorende bedrijven Havam, Nipparts en Interpieces.

H2 Equity Partners is een investeerder actief in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, gespecialiseerd in winstverbetering en buy & build investeringen. Automobiel gerelateerde ondernemingen waarin H2 Equity Partners heeft geïnvesteerd zijn: Evenementenhal Holding (regionale autovakbeurzen) en onlangs nog in Pouw Automotive Group, waar een  omzetdoelstelling van 1 miljard euro voor 2011 is gepland. Synergie met beide partijen ligt niet voor de hand volgens Roggeveen. "We gaan naar meer beurzen dan die van de Evenementenhal. De Automotive Group is gewoon een klant zoals alle anderen. Ook met de Kroymans-bedrijven hadden we een normale zakelijke relatie."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding