Ze bleven in het eindklassement de ANWB-equipe Ferry Smith – Freek van den Brule één seconde voor. Meer dan zeventig equipes verschenen aan de start van de RAI Klassieker Rit die voor de dertiende keer werd georganiseerd voor leden en relaties van RAI Vereniging. Start en finish vonden plaats bij Landgoed Sprengenhorst in Wenum Wiesel.

Ron en Phillip Nieuwenhuizen reden voor het eerst samen en wisten de schade in de regelmatigheidsetappe tot twee seconden te beperken. Met één fout in de theorievragen eindigden zij met twaalf strafpunten terwijl de equipe Smith-van den Brule (Mercedes 220 W115) met dertien strafpunten eindigde. Op de derde plaats werd met 28 strafpunten beslag gelegd door Mark van Dansik en Henk Gille in een Peugeot 404 Coupé, mede als gevolg van twee gemiste routecontroles. De prijswinnaars kregen uit handen van Roelf de Boer, algemeen voorzitter van RAI Vereniging, de bekers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding